Alzheimercafé Doorwerth maandthema: Herinneringen vastleggen

Foto: Renkum Nieuws

Doorwerth – Het Alzheimercafé is een laagdrempelige, maandelijkse bijeenkomst voor mensen met dementie, hun mantelzorgers en zorgprofessionals. In een veilige omgeving worden thema’s besproken die hen raken en kunnen helpen met de ziekte om te gaan.

Er is tijdens de bijeenkomsten van het Alzheimercafé veel tijd voor het uitwisselen van ervaringen en het stellen van vragen.

Wat, wanneer en waar?

Alzheimercafé regio Renkum

  • 23 maart om 19.30 uur (inloop vanaf 19.00 uur)
  • Ontmoetingskerk, Bentincklaan 7 in Doorwerth

Thema van de maand maart

Het thema de maand maart is: herinneringen vastleggen: hoe help je daarmee iemand met dementie? Spreker is Diana Kaan, casemanager dementie bij Vilente en gespecialiseerd in het maken van levensboeken. Voor de zorg voor mensen met dementie is het belangrijk dat herinneringen van vroeger ergens ‘terug te vinden zijn’ op het moment dat het geheugen hen in de steek laat. Samen herinneringen ophalen, stelt mensen van wie het geheugen langzaam verdwijnt, vaak gerust.

Hoe beter je daarnaast in kunt spelen op iemand gewoontes en ervaringen van vroeger, hoe fijner je de omgeving voor iemand met dementie kunt maken. Een levensboek, of op een andere manier een beschrijving van iemands leven in woord en beeld kan een enorme steun zijn bij de zorg voor iemand met dementie. Diana Kaan en de gespreksleider van de avond, Heidi Steggerda, gaan met de zaal in gesprek om ideeën en tips uit te wisselen.

Vragen?

Met vragen over het bezoeken van het Alzheimercafé kunnen belangstellenden contact opnemen met Sandy Hendriks, telefoon 06 14138226 of via [email protected].

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen