Onderzoek coronamaatregelen en gezondheid: 65-plussers en/of hun mantelzorgers

Foto: HAN

Regio – De coronapandemie en de daarbij horende maatregelen hebben voor een inperking van de zorg gezorgd. Hierdoor is een groot deel van de ondersteuning en zorg voor thuiswonende ouderen weggevallen, ondanks dat dit belangrijk is voor het behoud van een goede kwaliteit van leven.

Ouderen gaan minder snel de deur uit voor boodschappen, uit angst om besmet te raken, mantelzorgers komen minder vaak langs en thuiszorg wordt stopgezet of geweigerd door ouderen.

Beter inzicht

Om een beter inzicht te geven wat de impact van de coronamaatregelen is op het voedings- en beweeggedrag van thuiswonende 65 plussers, gaat onderzoeker Hannah de Wit, binnen  onderzoeksproject ‘TOCO’ vanuit de HAN hogeschool, interviews afnemen om het perspectief van de 65 plussers hierin mee te kunnen nemen.

Wat?: Voor een interview (max. 1 uur) en vragenlijsten over uw ervaring met de coronamaatregelen en gezondheid zijn we op zoek naar:

Deelnemers: 65-plussers en/of hun mantelzorgers, waarbij de 65 plussers de volgende kenmerken hebben:

  • 65+ (bij voorkeur jonger dan 80)
  • Thuiswonend
  • Geen long covid (gehad)
  • Een vorm van zorg ontvangen (van allen maaltijd-aan-huis tot meerdere keren per dag thuiszorg

Mantelzorgers

Toelichting mantelzorgers: Voor dit onderzoek definiëren we mantelzorgers als mensen die een vorm van steun of zorg verlenen aan een oudere. Daaronder valt bijvoorbeeld ook koken, samen wandelen of checken hoe het gaat met de oudere. We zijn specifiek nog op zoek naar mantelzorgers die intensieve zorg, of die lichte zorg verlenen (bijv. maaltijd-aan-huis zonder thuiszorg, hulp in het huishouden).

Locatie: We komen graag bij u langs of naar een locatie bij u in de buurt om u te interviewen.

Past u zelf binnen de kenmerken of zorgt u voor iemand die past binnen de kenmerken? En wilt u een bijdrage leveren aan wetenschappelijk onderzoek? Of heeft u nog twijfels/vragen? Stuur gerust een e-mail naar [email protected] of bel naar 06-33868918

onderzoek

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Cookieinstellingen