Opening nieuwe operatiekamers Ziekenhuis Gelderse Vallei

Foto: Y.M. Klooster Fotografie

Ede – Het was een ware ‘operatie’, het vernieuwbouwproject van de 10 operatiekamers van Ziekenhuis Gelderse Vallei. Dit weekend opende het ziekenhuis feestelijk dit compleet nieuwe operatiecentrum.

Arjen Hakbijl, lid van de raad van bestuur van het Edese ziekenhuis: ‘We zijn trots op het uiteindelijke resultaat waarmee we goede zorg kunnen bieden aan onze patiënten en een fijne werkplek voor onze medewerkers.’

Hypermoderne inrichting

In het hart van het operatiecentrum zijn de 10 nieuwe operatiekamers. Het ontwerp van het nieuwe operatiekamercomplex is ruim en creëert een prettige, lichte sfeer. Eén van de nieuwe operatiekamers (OK’s) is een hybride OK. Op deze OK is een combinatie van hightech chirurgie en beeldvorming mogelijk omdat alle instrumenten en haarscherpe beeldtechnieken binnen handbereik zijn. De nieuwste, digitale systemen zijn geïntegreerd en de beeldschermen hangen heel praktisch op ooghoogte bij het operatieteam.

Daarnaast zijn 2 operatiekamers gereserveerd voor kortdurende ingrepen, zoals galblaas-, kniekijk- en liesbreukoperaties. Deze ingrepen kunnen efficiënt worden ingepland. Tot slot is er een voorbereidings- en uitslaapkamer speciaal voor kinderen. De inrichting van deze ruimten is zoveel mogelijk kindvriendelijk.

‘We hebben nu een gloednieuw operatiecentrum dat aansluit bij alle eisen en wensen voor alle typen operaties. De technische ruimten zijn boven het operatiecentrum, daardoor is het mogelijk om onderhoud per OK te doen’, aldus bouwmanager Theo Spoelstra.

Ingewikkelde operatie

Het nieuwe operatiecentrum is gebouwd pal naast de plek waar de vorige operatiekamers waren. Een heel ‘ingewikkelde operatie’ omdat in 8 fasen, op en naast de plek waar geopereerd werd, steeds een deel werd opgeleverd. De operaties moesten natuurlijk gewoon doorgaan.

‘Zo kwam het voor dat er al in nieuwe OK’s werd geopereerd, terwijl er daarnaast werd gebouwd en we ook nog opereerden in de oude OK’s. De hele vernieuwbouw is een megaprestatie geweest’, vertelt Paul Keusters, manager facilitair bedrijf bij het ziekenhuis.

Janet Rekker, verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering van het OK-complex, vult aan: ‘Tijdens dit enorme project speelde ook de coronapandemie. Hierdoor lag de bouw eerst 3 maanden stil en waren er daarna ook veel zieken, zowel onder het ziekenhuispersoneel als bij de bouwer.’

Prachtig resultaat

Arjen Hakbijl: ‘Ik heb groot respect voor ons OK-team en het team van BAM Bouw en Techniek-regio Oost die dit zo goed voor elkaar hebben gekregen. Het was met recht een mega-operatie met een resultaat waarop we heel erg trots zijn.’

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen