112

Oosterbeker 2,5 jaar de cel in voor verkrachting van oppas

Foto: Sang Hyun Cho, Pixabay

De rechtbank Gelderland veroordeelt een 43-jarige Oosterbeker voor de verkrachting van een 20-jarige vrouw. Hij krijgt een gevangenisstraf van 30 maanden, wat neerkomt op 2,5 jaar cel.

De verkrachting vond in juli 2019 plaats in Frankrijk. De man was daar met zijn gezin op vakantie, samen met een ander gezin. Het slachtoffer, een destijds 20-jarige vrouw, was mee als oppas van dat andere gezin. In de nacht ging de man naar de kamer van het slachtoffer waar hij haar dwong tot het verrichten en ondergaan van seksuele handelingen.

Hierbij maakte de man misbruik van de kwetsbaarheid van het slachtoffer vanwege haar leeftijd, van zijn overwicht op haar en van het vertrouwen dat zij in hem mocht hebben.

Celstraf

Een gevangenisstraf van 24 maanden is volgens landelijke oriëntatiepunten het uitgangspunt voor een verkrachting zoals hier plaatsvond. Omdat er sprake is van strafverzwarende omstandigheden komt de rechtbank tot een hogere straf. De rechtbank ziet echter geen reden om tot een nog hogere strafoplegging dan 30 maanden gevangenisstraf te komen, zoals geëist door de officier van justitie.

Ten slotte moet de man ruim 10.000 euro schadevergoeding betalen aan het slachtoffer.

Medeverdachte later voor rechter

In deze zaak is ook de man van het andere gezin verdachte. Zijn zaak wordt op een later moment door de rechtbank behandeld.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Bron: Rechtspraak

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen