Organisaties Airborne Region betreuren overlijden Queen Elizabeth

Foto: Elli Gerra, public domain

Regio – De Airborne organisaties van de Airborne Region, Arnhem, Ede, Overbetuwe en Renkum, betreuren het overlijden van Queen Elizabeth II op 8 september jongstleden.

“Onze verbondenheid met de Koninklijke Familie komt ieder jaar tot uiting tijdens de Airborne herdenkingen in september, waarbij militaire eenheden van het Verenigd Koninkrijk in onze Airborne regio hun respect betuigen aan de gevallenen in het kader van de Slag om Arnhem, September 1944.” zo schrijven zij via de website van Stichting Airborne Herdenkingen.

“Wij wensen alle nabestaanden en betrokkenen veel sterkte bij het verwerken van dit verlies.”

In rouw

Het overlijden van Queen Elizabeth komt als een shock. Ondanks haar hoge leeftijd leek ze onverwoestbaar en hoewel het niemand kon ontgaan dat haar gezondheid de laatst tijd niet meer optimaal was, komt het toch onverwacht. Ook hier in Nederland. Elizabeth was hoofd van de Anglicaanse Kerk waar ze erg gemist gaat worden. De Britse Ambassade in Den Haag heeft vrijdag een condoleanceregister geopend en de vlag hangt halfstok.

Queen
© DM van Hellesem

Voorzitter Roger Beets van de Stichting Airborne Herdenkingen vertelt dat er in de komende dagen meer duidelijkheid zal komen wat het overlijden van Queen Elizabeth voor de herdenkingen betekent. Daar valt op dit moment nog niets over te zeggen.

King Charles

Bij het overlijden van de koningin, is haar troonopvolger de volgende monarch, King Charles III. Als bevelvoerder bezocht hij iedere vijf jaar de herdenkingen. Voor het laatst was dit in 2019 tijdens de 75e Airborne Herdenkingen in de regio. Hier op bezoek in Oosterbeek waar de Horsa Glider op display stond voor het Airborne Museum.

Zijn eerste speech als koning werd vrijdagavond ook op de Nederlandse televisie live uitgezonden.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen