Gratis prentenboek voor peuters Peuterplein Kinderopvang Renkum

Foto: Berry de Reus

In samenwerking met de boekwinkels in Renkum, Oosterbeek en Doorwerth geeft de gemeente Renkum een prentenboek cadeau.

Op vrijdag 6 april las wethouder Hermine van den Berg voor uit het prentenboek Raad eens hoeveel ik van je hou en reikte dit boek uit aan kinderen bij Peuterplein Kinderopvang Renkum.

Binnenkort ontvangen kinderen van 0-7 jaar per post een voucher, waarmee zij gratis het prentenboek van 2018 Raad eens hoeveel ik van je hou van Sam McBratney en Anita Jeram kunnen ophalen bij één van de deelnemende boekwinkels.

Gratis boek voor alle kinderen

Er wordt aangesloten bij het landelijk initiatief Geef een (prenten)boek cadeau’. Ieder jaar wordt landelijk in februari een klassiek jeugdboek en in april een prachtig prentenboek ter beschikking gesteld voor maar € 2,-.

Op initiatief van The Readshop in Doorwerth is, met boekhandel Meijer & Siegers in Oosterbeek en de Bruna in Renkum, een samenwerking ontstaan met de gemeente Renkum. De gemeente Renkum ondersteunt de missie van harte en heeft daarom besloten de boeken gratis ter beschikking te stellen aan alle kinderen (0 tot 13 jaar) in de gemeente.

Kinderen tussen 8 en 12 jaar konden in februari het jeugdboek Ronja de Roversdochter gratis ophalen.

Geef een (prenten)boek cadeau

Het landelijk initiatief heeft als doel alle kinderen in Nederland te laten opgroeien tussen de allermooiste kinderboeken.

“Als er thuis mooie boeken zijn, ontdekken kinderen en ouders hoe leuk lezen en voorlezen is. Hoe heerlijk het is om je te verliezen in een prachtig verhaal, in een onbekende wereld. Geletterdheid is bovendien een voorwaarde voor succes op school en later in de samenleving.”

Een missie die de gemeente Renkum van harte ondersteunt.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen