Een gratis zak compost bij een bezoek aan de Veentjesbrug

Foto: Jing, pixabay

Heelsum – Bij een bezoek aan het afvalbrengstation Veentjesbrug ontvang je van zaterdag 26 maart tot en met vrijdag 1 april 2022 gratis 1 zak compost. Op = op!

Wist je dat je groente-, fruit- en tuinafval + etensresten verwerkt worden tot compost? Omdat de gemeente het waardeert dat veel inwoners het gft+e afval scheiden, geven zij de inwoners in de compostweek 1 zak compost cadeau.

Bij inlevering van textiel of apparaten een 2e zak compost gratis!

Heb je afgedankte kleding/textiel of oude/kapotte elektrische apparaten? Lever ze in bij het afvalbrengstation en ontvang nóg een gratis zak compost. Als gemeente steunen ze het werkervaringsbedrijf Road2work. Zij sorteren en demonteren elektrische apparaten. Kleding en textiel worden door de Restore kringloop opgehaald en gesorteerd. Je apparaten en textiel worden hergebruikt én ujehelpt mensen die een steuntje in de rug kunnen gebruiken. Goed voor mens en milieu dus.

Gft+e afval wordt compost en groen gas

Je groente-, fruit- en tuinafval + etensresten worden bij een recyclebedrijf verwerkt tot groen gas en compost. Voor dit proces zijn al het groente-, fruit- en tuinafval + etensresten nuttig.

Wist je dat nu nog ruim een derde van het restafval bestaat uit te composteren producten, zoals etensresten? Ook restanten van bereid voedsel, zelfs vleesresten, kunt u gewoon in de gft+e container doen.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen