Op verjaardagsbezoek bij de oudste inwoonster Nely Jasper-Van Roon

Foto: Berry de Reus

Wolfheze – Maar liefst 103 jaar is ze. Mevrouw Nely Jasper-Van Roon en dat maakt haar de oudste inwoonster van de gemeente Renkum. 18 juli 1919 is zij geboren in Rotterdam.

Gisteren kreeg ze bezoek van burgemeester Agnes Schaap die haar kwam feliciteren met een grote bos bloemen waar de inwoonster van Wolfheze duidelijk blij mee was.

nely

Nely is geboren en getogen in Rotterdam en woonde daar met haar ouders, broers en zus. De padvinderij was een belangrijk onderdeel van het leven van de familie. Ze komt uit een echte onderwijsfamilie. Haar ouders waren leraar en ze werkte zelf op de huishoudschool in Rotterdam tot ze trouwde met Chris Jasper.

Chris kende ze uit haar kindertijd. Ze woonden in dezelfde straat en Chris was een vriend van haar oudere broer. Ze verloren elkaar uit het oog toen Chris verhuisde, maar kwamen elkaar jaren later, in 1940, opnieuw tegen toen de binnenstad van Rotterdam was gebombardeerd door de Duitsers. Nely woonde niet ver van de plek van het bombardement en ging net als vele anderen nieuwsgierig naar buiten om te kijken. Hier kwam ze Chris tegen en zo kregen ze weer contact.

Ze trouwden op 17 juli 1947 in Rotterdam en verhuisden uiteindelijk naar Eindhoven. Hier werden hun kinderen, Rob, Frank en Nicoline geboren.

Verhuizen

In 1965 verhuist het gezin naar een woning in Barneveld. In Barneveld werd Nely leidster van de Weight Watchers. Ze begeleidde in 10 jaar tijd ruim 120 cursisten in Barneveld, Putten, Amersfoort en Zeist. 11 jaar na de verhuizing naar Barneveld, overlijdt Chris op 58-jarige en breekt er voor Nely een moeilijke tijd aan. 20 jaar later krijgt ze opnieuw een enorme klap te verwerken als blijkt dat haar dochter Nicoline kanker heeft en uiteindelijk op 47- jarige leeftijd komt te overlijden.

Zelf zegt ze hierover: “Dat was heel heftig. Het hoort niet zo te zijn dat je kind eerder overlijdt dan jijzelf. Nicoline had zoveel levenslust.”

Nely woonde jarenlang zelfstandig in Barneveld, maar heeft in haar leven absoluut niet stil gezeten. Na het overlijden van haar man besloot ze de wereld te gaan ontdekken en heeft ze samen met haar zus meerdere reizen gemaakt naar onder andere Israël, Indonesië en Amerika. Lezen is een grote hobby van Nely. Tegenwoordig doet ze dit door middel van luisterboeken. Ook breit ze nog veel. Menig familielid heeft thuis mutsen en sjaals liggen, gemaakt door Grootmam (zo noemen haar kleinkinderen en achterkleinkinderen haar). Vroeger maakte ze ook allerlei soorten handwerken, zoals kerstkaarten, schilderijen en sieraden. Een aantal van die schilderijen hangt nog in haar huisje in Wolfheze aan de muur.

Haar 103e verjaardag vierde ze op 10 juli samen met de familie en op haar echte verjaardag (18 juli) heeft ze thuis nog wat bezoek ontvangen en de nodige gebakjes uitgedeeld. Ze zegt met trots dat ze de oudste inwoner is van Renkum!

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen