Kerstpakkettenactie van de Raad van Kerken gaat dit jaar wat anders

Foto: Raad van Kerken Oosterbeek

Voor de 23e keer organiseert de Raad van Kerken Oosterbeek en omgeving een kerstpakkettenactie voor inwoners van de gemeente Renkum die rond of onder het minimum leven, of voor wie het leven minder leuk is door eenzaamheid of ziekte.

De kerstpakkettenactie is de afgelopen jaren hard gegroeid. Op diverse plaatsen konden inwoners geld, lekkers en levensmiddelen doneren voor de pakketten. In verband met corona zullen de kerken het dit jaar anders moeten oplossen.

Veiligheid voorop

Voor de veiligheid van de vrijwilligers die de pakketten samenstellen en veiligheid van de mensen die de pakketten ontvangen zijn zij helaas genoodzaakt dit jaar vooral geld te vragen. De levensmiddelen zullen centraal ingekocht worden om daarmee pakketten te maken.

Het is kort dag. Ze hopen dat iedereen helpt zoveel mogelijk aandacht te vragen voor deze actie! Dit is wat Je kunt doen om de actie te laten slagen:

  • Like de Facebookpagina Kerstpakketten voor gemeente Renkum, zodat je op de hoogte gehouden wordt van de voortgang.
  • Deel berichten op je eigen Facebookpagina
  • Doneer! Raad van Kerken Oosterbeek e.o.: NL34INGB 0005270000 onder vermelding van Kerstpakkettenactie 2020.
  • Vraag je vrienden en kennissen ook te doneren

Heb je adressen van mensen die ook een pakket ‘verdienen’? Meld je bij een welzijnsorganisatie of kerk. Kom je hier niet uit, stuur hen dan een chatbericht via de Facebookpagina

Heb je voorbeelden van activiteiten die je zelf ondernomen hebt om eenzame bewoners een hart onder de riem te steken, of donaties te stimuleren, stuur dan je verhaal naar deze Facebookpagina!

Lees ook: Kerstpakketten inzameling Raad van Kerken wordt steeds groter

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen