Aanschouw de levensgrote replica van de beroemde Lijkwade van Turijn

Foto: gebedskring OLV van Renkum

Renkum – Kom de levensgrote replica van de beroemde Lijkwade van Turijn aanschouwen in de bedevaartkerk aan de Dorpsstraat 1! Het origineel bevindt zich sinds 1578 in de Dom van Turijn in Noord-Italië.

replica
De Dom in Turijn

Vanaf het begin af heeft men altijd geloofd dat dit het doek was waarin Jezus werd gewikkeld toen hij was gestorven. Verder is de lijkwade vooral zeer ontroerend omdat de sporen het lijden van Jezus zichtbaar maken.

Naast de replica van de lijkwade kun je ook een driedimensionale foto en een reconstructie van het beeld van Jezus in het graf, de doornenkroon, het geselwapen en de spijkers bekijken. Er zijn foto’s, 3D modellen, onderzoeksverslagen en replica’s van voorwerpen die met de afbeelding te maken hebben (archeologische vondsten).

Dit alles voorzien van een duidelijke uitleg. Ook voor kinderen is de expositie indrukwekkend!

Programma:

  • 11.00 uur: lezing speciaal voor kinderen/tieners
  • 15.00 uur Eucharistieviering, celebrant priester K. Smits
  • 16.00 Lezing over de lijkwade van Turijn
  • 17.00 uur napraten in de pastorie met koffie/thee

Deelname is gratis. Een gift is welkom. Dagelijks is de bedevaartkerk voor bezichtiging geopend van 09.00 -16.00 uur.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen