Met de Blauwe Bever van Oosterbeek naar Loowaard bij Huissen

De Blauwe Bever vaart richting Arnhem
De Blauwe Bever vaart richting Arnhem
Foto: Stichting Rijnoevervaarten

Het safarischip De Blauwe Bever vertrekt vanaf twee locaties, in Oosterbeek en Arnhem komen de deelnemers aan boord om naar Loowaard te varen. Men ervaart het samengaan van de verstedelijking en de rivier naarmate het schip dichterbij Arnhem komt.

Er is veel natuur te zien, ook in het gedeelte door de stad. De ingrepen door de mens zijn goed waar te nemen, zoals de ruimte voor de rivier, die is gemaakt om hoge waterstanden beter te weerstaan. Het stedelijk gebied wordt verlaten na het passeren van de Andrej Sacharovbrug.

Stroomopwaarts

Hier ervaart de deelnemer de stroming van het water bij de splitsing van IJssel en Neder-Rijn. De Blauwe Bever vaart verder stroomopwaarts door het Pannerdensch Kanaal langs Huissen naar natuurgebied Loowaard.

Dit unieke gebied bestaat uit moeras en grasland in de uiterwaard van het Pannerdensch kanaal. De vegetatie verandert er langzaam van monotoon distelveld tot een soortenrijke ruigte, met op de oever van de rivier diverse stroomdalplanten. In de zomer zijn er veel vogels, zoals zwaluwen en gele kwikstaarten te zien. De gids vertelt niet alleen over de natuur, maar ook de geschiedenis van het oude strangengebied van de Rijn.

Vertrek en aankomst:

  1. Drielse Veer, Veerweg, Oosterbeek 6862 VW
  2. Museum Airborne at the Bridge , Rijnkade 150, Arnhem 6811 HD

Woensdag, 10 augustus

  1. Vertrek 13.30 uur , Terugkomst, 16.45 uur
  2. Vertrek 14:15 uur,  Terugkomst  16:15 uur

Voor meer informatie en/of reserveren zie: deblauwebever.nl.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen