De vestigingen van Bibliotheek Veluwezoom gaan per 1 juli weer open!

de Bibliotheek Oosterbeek / De Klipper
de Bibliotheek Oosterbeek / De Klipper
Foto: De Klipper

Goed nieuws: vanaf 1 juli zijn alle vestigingen van de Bibliotheek Veluwezoom weer open! Op de gebruikelijke dagen en tijden, van voordat corona onze maatschappij kwam ontregelen.

Dus: geen aangepaste openingstijden meer; wel hygiënemaatregelen en anderhalve meter afstand houden. Iedereen is van harte welkom!

Leden kunnen zelf weer boeken komen uitzoeken, terugbrengen en/of reserveringen komen ophalen, gebruik maken van de computers of deelnemen aan een activiteit. Per locatie is er een maximum aantal bezoekers vastgesteld, zodat iedereen 1,5 meter afstand van elkaar en de medewerkers kan houden. Mensen die verkouden of grieperig zijn, mogen de bibliotheek niet bezoeken.

Quarantaine van boeken niet meer nodig

Het blijkt niet meer nodig om teruggebrachte boeken ‘in quarantaine’ te plaatsen. Dat scheelt de Bibliotheek heel veel werk en geregel. Waar mogelijk kunnen leden vanaf 1 juli zelf boeken weer terugbrengen via de selfservice-apparaten of wordt in de Bibliotheek aangegeven hoe de routing is; dat kan per vestiging verschillen.

Bijeenkomsten in de bibliotheek ook weer mogelijk

Een aantal van onze activiteiten is inmiddels ook weer opgestart. Ook daarbij geldt dat deelnemers anderhalve meter afstand van elkaar moeten houden. Daarom heeft de Bibliotheek Veluwezoom per locatie/activiteit een maximum aantal bezoekers bepaald, net als in de bibliotheken. Daar waar dat mogelijk is, biedt de Bibliotheek ook de mogelijkheid om bijeenkomsten online bij te wonen, via een livestream.

Zomerrooster de Bibliotheek Oosterbeek

Net als voorgaande jaren is er een zomerrooster voor de Bibliotheek Oosterbeek. Van woensdag 1 juli tot dinsdag 1 september vervallen de doordeweekse avondopenstellingen en op zaterdag sluiten we om 15.00 uur, in plaats van 17.00 uur.

Bedankt voor geduld en medewerking

In deze lastige coronatijd heeft de Bibliotheek veel geduld en medewerking gevraagd van haar leden en bezoekers. Daar bedankt de Bibliotheek iedereen heel hartelijk voor! Ook kreeg zij veel positieve reacties van mensen die blij waren met de boekenpakketten van de afhaalbiebs of met de hulp bij het gebruik van de online diensten van de Bibliotheek.

Meer informatie: bibliotheekveluwezoom.nl/corona

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen