Leerlingen Dorenweerd College in finale Day for Change Verkiezing 2021

Amber en Rebeccah (Vinty Wear) maakten herbruikbare mondkapjes van gerecycled materiaal
Amber en Rebeccah (Vinty Wear) maakten herbruikbare mondkapjes van gerecycled materiaal
Foto: Screenshot, Day for Change

Twee leerlingen van het Dorenweerd College in Doorwerth zitten met hun bedrijfje in de finale van de Day for Change Verkiezing 2021! De ontknoping komt steeds dichterbij. Wie zijn de meest creatieve, duurzame en succesvolle micro-ondernemers van dit schooljaar?

Amber en Rebeccah van Vinty Wear kunnen wat hulp goed gebruiken. De onderneming met de meeste publiekstemmen wordt namelijk de winnaar! Stem daarom via deze link op jouw favoriete onderneming. Dat kan tot en met zondagavond 4 juli.

Even lekker weg van het scherm

De 1e en 2e klassen havo/vwo van het Dorenweerd College die tweetalig onderwijs (TTO) volgen deden dit schooljaar mee met de Day for Change Actie. In het Engels, een extra uitdaging. “In dit roerige jaar was het voor de leerlingen een verademing om – weg van het scherm – samen actief aan de slag te gaan met het bedenken en opzetten van een duurzaam bedrijfje” zegt docent Katherine Kells. “Inkoop, productie, marketing, zichzelf uitdagen om belemmeringen te overwinnen, samenwerking binnen het groepje en ten slotte door de gemaakte winst bijdragen aan een betere wereld. Dit is wereldburgerschap in de praktijk! Ze hebben er enorm veel van geleerd en er bovendien met veel plezier aan gewerkt”.

Daar is Marjan Duursma, regio-coördinator van Day for Change, het helemaal mee eens: ‘’Dit is waar we het voor doen; jongeren hun ondernemende, financiële en sociale vaardigheden laten ontdekken en ontwikkelen. Geweldig en terecht dat Vinty Wear met hun prachtige mondkapjes van gerecyclede stoffen in de finale zitten’’.

In heel Nederland zetten elk jaar ruim 6.500 leerlingen op meer dan 100 scholen zich in voor Day for Change. Zij maken jaarlijks kans op de titel: ‘Day for Changemaker van het Jaar’ en mooie geldprijzen.

Day for Change gelooft in de kracht, de creativiteit en het ondernemerschap van mensen wereldwijd en daagt scholieren uit om met een microkrediet een duurzame onderneming op te zetten. De maakbedrijfjes leiden tot mooie producten zoals picknickkleden van oud textiel en insectenhotels van gerecyclede materialen. De opbrengst van al dit jonge ondernemerschap komt ten goede aan ondernemende mensen wereldwijd.

De finalisten voor havo/vwo/gymnasium zijn:

  • Vinty Wear (herbruikbare mondkapjes van gerecyclede stoffen) – Dorenweerd College, Doorwerth
  • Sharp and Shiny (messenslijpdienst) – Christelijk Gymnasium Utrecht
  • Picknets (picknickkleden van gerecyclede stoffen) – Gymnasium Celeanum, Zwolle

In onderstaande video vertellen de twee jonge ondernemers van het Dorenweerd College waarom zij de Day for Change verkiezing zouden moeten winnen. Breng je stem uit via de website van Day for Change (klik, zie onderaan), tot en met zondagavond 4 juli 00.00. Of je gaat meteen naar het juiste stemformulier hier.

Op maandag 5 juli worden de winnaars bekend gemaakt. (tekst gaat verder na video)

Vakjury

Uit alle inzendingen vanuit heel Nederland heeft een deskundige jury per schoolniveau drie finalisten gekozen. De vakjury bestaat dit jaar uit:

  • Sophie Horstink (jonge ondernemer, aangesloten bij de Ondernemende Helden Academie)
  • Ruud van Soelen (senior beleidsmedewerker Internationaal Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen bij de Sociaal Economische Raad (SER) en bestuurslid Day for Change)
  • Saskia Neven (adviseur marketing en communicatie bij Rabobank De Kempen)
  • Timo Verbruggen (vlogger voor AZ en jonge ondernemer)

De jury beoordeelde de inzendingen op duurzaamheid, gemaakte winst en ondernemende vaardigheden (creativiteit, originaliteit, initiatief, samenwerking en doorzettingsvermogen).

Stichting Day for Change

Day for Change opgericht in 2006, gelooft dat duurzame economische ontwikkeling, goed voor mens, dier en de planeet een belangrijke voorwaarde is voor een inclusieve wereld zonder armoede met gelijke kansen voor iedereen. Wij willen economische zelfredzaamheid vergroten door de ontwikkeling van duurzame ondernemende vaardigheden te stimuleren – wereldwijd. Met onze educatieprojecten werken we aan de vorming van een nieuwe generatie bewuste wereldburgers die door hun economisch handelen bijdragen aan een betere wereld. Jaarlijks doen ruim 100 scholen en meer dan 6.500 leerlingen in de leeftijd van 10 t/m 16 jaar mee.

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail:[email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen