Gelderland Loves to Move succesvol in aanloop naar EuroGames 2022

Foto: Gelderse Sport Federatie

Regio – In mei 2021 werd het Gelderland Loves to Move programma (GLTM) officieel gelanceerd in de regenbooggemeente Apeldoorn. In aanloop naar de EuroGames 2022 in Nijmegen wordt met dit programma het thema inclusief sporten onder de aandacht gebracht.

En met succes. Ruim vijfentwintig Gelderse sportverenigingen organiseren activiteiten om hun club inclusiever te maken. De regeling om deze activiteiten mogelijk te maken loopt nog tot en met augustus.

Sportclubs creëren inclusieve omgeving

Gelderse sportclubs hebben in het afgelopen jaar met een stimuleringsregeling subsidie kunnen aanvragen voor activiteiten om de inclusie bij hun club te verbeteren. Met deze regeling krijgen sportaanbieders maximaal 50 procent vergoed van een activiteit die de sportclub toegankelijker maakt voor ouderen, mensen met een migratieachtergrond en LHBTI+’ers. Het programma mag met inmiddels vijfentwintig goedgekeurde aanvragen absoluut succesvol worden genoemd.

Diverse clubs hebben al activiteiten georganiseerd. Anderen zijn momenteel juist in voorbereiding om bij hun club activiteiten te initiëren ter bevordering van de inclusie. Zo is voetbalvereniging AZC Zutphen bezig om twee vertrouwenscontactpersonen te installeren en wil de vereniging een veilig sportklimaat uitdragen door onder meer samen te werken met de werkgroep regenbooggemeenten Zutphen.

Jan Markink, gedeputeerde sport van de provincie Gelderland en aanjager van inclusie in de sport, benadrukt het belang: “Het is geweldig om te zien dat verenigingen met behulp van deze subsidieregeling een omgeving kunnen creëren waar iedereen zich welkom voelt. Zo zorgen we dat de EuroGames een blijvend effect hebben op onze mooie provincie.” Tjienta van Pelt, directeur Gelderse Sport Federatie, vult aan: “Dit evenement is een prachtig voorbeeld van het Gelders Sportakkoord. Een groot aantal partners doet hier aan mee. Laten we met z’n allen sporten inclusief maken. Voor iedereen in Gelderland.”

Borging

De John Blankenstein Foundation, provincie Gelderland, gemeente Nijmegen en de Gelderse Sport Federatie kijken stiekem al vooruit. Want bij het succes van het GLTM-programma en het organiseren van de Eurogames in Nijmegen (27 tot en met 30 juli) mag het niet blijven. Achter de schermen wordt hard gewerkt aan een plan voor 2023 en verder. Want iedereen die wil sporten en bewegen moet zich welkom kunnen voelen. Vandaag en morgen.

Een aanvraag doen kan nog steeds

De stimuleringsregeling voor sportaanbieders loopt nog tot en met augustus van dit jaar. Een aanvraag kan eenvoudig gedaan worden via de website van de EuroGames: Website Gelderland Love to Move.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen