Kinderen weer volop plezier tijdens spetterend Renkum Downhill

Renkum – Zo’n 45 kinderen van omringende opvanglocaties voor vluchtelingen hebben afgelopen zaterdag enorm veel plezier gehad met talloze kinderen uit de omgeving. Twee bussen reden heen en weer met de buitenlandse kinderen en een aantal ouders .

Eén van de ouders, een Syrische papa heeft de hele dag overal geholpen. Hij is met zijn zoontje, het jochie is een jaar of 7, is drijfnat, heeft een zakje chips en een nog ingepakt luchtbed in zijn armen geklemd. Hij roept iets tegen zijn vader, schreeuwt bijna. Zoonlief is duidelijk moe van alle opgedane indrukken en papa zakt met engelengeduld op zijn knieën, praat met hem, knikt dat het goed is en hij komt tot bedaren. Het enige dat te verstaan is, is mama….

“Dit doet ze zo goed”

Papa is sinds enkele maanden in Nederland met zijn zoontje. Zijn vrouw en zijn andere zoon zijn nog in Syrië legt hij uit in goed Engels. “Het is heel moeilijk zonder mijn vrouw. Ik mis haar en mijn zoontje mist haar verschrikkelijk. Hij wil alles delen met zijn moeder en vraagt meerdere keren per dag naar haar.” Hij legt uit dat zijn zoon het zakje chips en het luchtbed aan zijn moeder wil geven. Hij heeft meer spulletjes verzameld voor zijn mama. In tegenstelling tot de drama verhalen die we lezen in de krant heeft deze Syrische papa het hier best goed en de hoop spullen voor mama en hun achtergebleven zoon en broertje in hun kamer wordt steeds groter.

Hij haalt verontschuldigend zijn schouders op; hij maakt er maar het beste van. Maar als je hem vraagt hoe het vandaag was, komt zijn hoofd blij omhoog: “O zo leuk! Jullie zijn zo aardig dit te doen. Jullie zijn sowieso aardig! Iedereen is vandaag blij!” Zoonlief denkt daar op het moment wat anders over en eist zijn aandacht op. Boos kijkt hij de verslaggeefster aan. Die hem dan maar een dikke knipoog geeft en zijn vader bedankt voor het gesprek. “Sorry.” zegt hij nog maar het geeft natuurlijk helemaal niks.

(tekst gaat verder na video)

Waterbesparend

Gé Willemsen is helemaal gelukkig. “Oh wat ben ik moe!” roept hij “Maar dat betekent wel dat het een superleuke dag was!” Het loopt tegen vijf uur en het einde van Renkum Downhill, editie 2022 is in zicht. De elektrische dompelpompen hebben het de hele dag gedaan. Ze hebben geen enkele keer nieuw water hoeven halen en er zit zelfs nog zat water in de tanks!

“Nou daar ben ik blij mee. Het zat me wel dwars, we moeten allemaal water besparen maar dit niet laten doorgaan was écht geen optie.” Dat is ook duidelijk als mensen met hun kletsnatte kinderen naar huis gaan. “Bedankt Gé!” klinkt het en: “Dank je wel dat we dit konden doen.”, “Het was weer geweldig!” en “Wat fijn dat we hier gratis aan mee mogen doen, dank je wel!” Mensen pleziervergeten ook niet de vrijwilligers, bedanken de mensen achter de stands, of iedereen met een hesje.

Daar moeten Gé en Hennie toch een warm gevoel van krijgen! Op hun beurt vergeten zij de vrijwilligers ook niet, een bos bloemen en een fles ‘Renkum Downhill Schuim’ stond klaar voor iedereen (zie fotoserie bovenaan). Als jij Gé en Hennie ook wil bedanken voor deze dag, kan dat ook in financiële vorm, scan de QRcode en doneer

Zelf natuurlijk ook een keer

Ook deze zevende editie van Renkum Downhill gaat Gé zijn eigen banen af. Eens kijken waar al die mensen zo’n plezier mee hadden. Eerst de familiebaan:

(tekst gaat verder na video)

En dan de grote baan af. Helaas vergat de verslaggeefster de geluidsinstellingen van haar mobiel te controleren dus van het interview aan het einde is weinig mee te krijgen. Maar dat is zo min of meer ook hierboven te lezen 🙂 . Hij benadrukt dat deze dag zonder alle vrijwilligers en sponsoren niet zo’n succes zou zijn geweest!

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen