Meet & Greet met lees- en studiekringen in de Bibliotheek Oosterbeek

Foto: Bibliotheek Veluwezoom

Oosterbeek – Om mensen te enthousiasmeren om hun liefde voor boeken te delen, hun kennis te vergroten en andere mensen te ontmoeten, organiseert de Bibliotheek Veluwezoom vrijdag 1 september van 10.00- 12.00 uur een Meet & Greet met lees- en studiekringen in de Bibliotheek Oosterbeek.

Er zijn onder meer proefsessies met lokale lees- en studiekringen, er wordt informatie geboden over digitale bronnen die je als leesclub of studiekring kunt raadplegen en de bibliotheek laat zien hoe je e-books kunt lenen.

Een studiekring. Iets voor jou?

Een studiekring is een vaste groep van 10 tot 15 senioren, die eens per week of om de veertien dagen bij elkaar komt om een onderwerp te bespreken. Tijdens de Meet en Greet is Studiekring Oosterbeek aanwezig om uit te leggen wat een studiekring is en wat het voor je kan betekenen om deel te nemen aan een studiekring. Geïnteresseerden kunnen geheel vrijblijvend aansluiten en kennismaken met de deelnemers.

Liefde voor boeken delen

Stichting Senia, de landelijke organisatie voor lees-, muziek-en luisterclubs, is aanwezig om te vertellen over de mogelijkheden die hun organisatie biedt. Ben je bijvoorbeeld geïnteresseerd in literatuur, filosofie of geschiedenis? Dan kun je je aanmelden als belangstellende. Senia zorgt ervoor dat je aansluiting vindt bij gelijkgezinden in je eigen woonplaats.

Digitale bronnen en e-books van de bibliotheek

Via de bibliotheek heb je toegang de Uittrekselbank, Literom, Delpher en nog veel meer. Digitale bronnen die leesclubs en studiekringen goed kunnen gebruiken.

Als leesclub is het soms moeilijk om allemaal tegelijk aan het juiste boek te boek te komen. Daarom kan het handig zijn om e-books te lenen van de online bibliotheek. De bibliotheek laat zien waar je de e-books vindt en hoe je ze downloadt. Neem je e-reader of iPad voor de zekerheid maar vast mee!

De Meet & Greet met lees- en studiekringen is vrijdag 1 september van 10.00 tot 12.00 uur in de Bibliotheek Oosterbeek. De toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Meer informatie is beschikbaar op bibliotheekveluwezoom.nl/agenda, bibliotheekveluwezoom.nl/studiekringen en bij de Bibliotheek Oosterbeek, tel. 026-333 49 82.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen