Overheid wil mening burgers horen over verdeling ruimte Nederland

Foto: MabelAmber, Pixabay

Iedereen die de overheid wil adviseren over de inrichting van Nederland heeft daar vanaf maandag gelegenheid toe, meldt het ministerie van Binnenlandse Zaken.

Mede aan de hand van de aanbevelingen die zij doen via een online vragenformulier wordt bepaald hoe de ruimte in Nederland wordt verdeeld, zegt het departement toe.

Grote opgaven

“Grote opgaven vragen in de toekomst allemaal om meer ruimte, terwijl er niet meer ruimte beschikbaar komt. Nederland moet dus kiezen waar, hoe en waaraan het ruimte biedt”, schrijft het ministerie. Daarom biedt ze Nederlanders een zeldzame kans om “op de stoel van de minister” plaats te nemen door hun mening te geven over het beleid van de toekomst. Onder meer thema’s als een gezondere natuur, de bouw van nieuwe huizen en het opwekken van schone energie komen in het online vragenformulier voorbij.

Demissionair binnenlandminister Hugo de Jonge nodigt jongeren “in het bijzonder” uit om zich te bemoeien met de inrichting van het land. “De keuzes die we moeten maken gaan over hun toekomst”, zegt de bewindsman. Deelnemers kunnen het formulier tot 1 januari 2024 invullen via ruimteraadpleging.nl.

Bron: Nieuws.nl/ANP

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen