Woonbond lanceert Meldpunt Woekerhuur voor te hoge huurprijzen

Foto: Mediamodifier, Pixabay

De Woonbond roept huurders in de vrije sector op te laten weten wat voor impact te hoge huurprijzen op hen hebben. De bond heeft speciaal hiervoor vrijdag het Meldpunt Woekerhuur gelanceerd.

Op deze manier wil de bond praktijkverhalen verzamelen van huurders “die zich scheel betalen” voor hun woning.

Wetsvoorstel

De Tweede Kamer behandelt binnenkort een wetsvoorstel van demissionair minister Hugo de Jonge (Binnenlandse Zaken) dat huurders in de vrije sector moet beschermen tegen te hoge huren. De Woonbond gaat de via het meldpunt verzamelde verhalen bundelen “zodat Kamerleden die de wet straks zullen behandelen, scherp hebben wat excessieve huurprijzen betekenen voor huurders”.

“De afgelopen tijd was er veel aandacht voor beleggers die hun hoge rendementen willen behouden. Terwijl investeerders in nieuwbouw van woningen zoals pensioenfondsen best snappen dat regulering nodig is”, zegt Woonbond-woordvoerder Mathijs ten Broeke. “Het is hoog tijd dat de huurder weer in het vizier van alle Kamerleden komt bij behandeling van deze wet.”

Het Meldpunt Woekerhuur vind je hier

Bron: Nieuws.nl/ANP

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen