Onderzoek Zicht op Armoede in Renkum

Foto: ActionPlanet, pixabay

Armoede is een begrip waar liever niet over gepraat wordt. Mensen met een gebrek aan geld voelen zich erdoor in een hoek gezet. Andere mensen schamen zich ervoor dat het bestaat. We noemen dit woord dus liever niet.

Toch merken organisaties binnen de gemeente Renkum, dat ze dit onderwerp wel moeten bespreken.

Praat mee over armoede

Hoe armoede ontstaat is al veel onderzocht, welke oplossingen passend zijn weten we vaak ook. Toch ziet men binnen de gemeente Renkum dat nog veel mensen er dagelijks mee te maken hebben. Deze mensen maken lang niet altijd gebruik van het bestaande hulpaanbod. Ze vragen zich hierbij af of ze op de hoogte zijn van dit aanbod. Of dat ze goede redenen hebben om er liever geen gebruik van te maken. Dat wil men onderzoeken door met deze mensen in gesprek te gaan.

Dit onderzoek wordt gedaan namens verschillende organisaties, namelijk de Gemeente Renkum, Renkum voor Elkaar, Rechtswinkel Renkum, het Interkerkelijk Diaconaal Platform Renkum, Oase Oosterbeek, Energiebank regio Arnhem, Buurth in Heelsum en Kreek in Oosterbeek. Oase Oosterbeek zal het onderzoek uitvoeren.

Ze vragen iedereen die op wat voor manier dan ook ervaring heeft met het onderwerp om mee te praten. Op die manier help je er voor te zorgen dat de aansluiting van het hulpaanbod met mensen in nood verbetert.

De gesprekken vinden plaats op donderdag 11 april, 16:00 – 18:00 uur in Buurth (Bart Crumstraat 18, Heelsum) en op maandag 22 april, 16:00 – 18:00 uur in het Huis van Renkum (Europalaan 11, Renkum). Verdere informatie en hoe je je kan opgeven lees je op oaseoosterbeek.nl/onderzoek.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De nieuwsredactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen