Renkum.nieuws.nl viert eerste lustrum, 5 jaar het Renkumse nieuws

Foto: F. Klomp, R.Foekens, K. Noy, H. ten Bhomer, J. Degen, DM van Hellesem

Je hebt haar de afgelopen vijf jaar vast wel ergens in de gemeente Renkum gezien. Devi M. van Hellesem is als razende reporter altijd op zoek naar nieuws.

Dat doet ze als beheerder van Renkum.nieuws.nl alweer vijf jaar. Een lustrum waar Devi trots op is. Ze doet haar werk vol passie, power en met een vleugje humor, en dat betaalt zich uit. De pageviews spreken boekdelen.

Devi blikt terug op vijf intensieve maar mooie jaren.

Door Feike Klomp

“Van een leien dakje ging het in het begin allemaal niet hoor”, vertelt ze openhartig. “Hiervoor was ik werkzaam als alfahulp en mysteryshopper, maar merkte ook dat ik schrijven wel leuk vond. Pakweg tien jaar geleden ben ik vanwege ziekte een tijdje uit de running geweest. Dat zette me aan het denken. Op een gegeven moment zag ik het concept van nieuws.nl voorbijkomen en dacht: dat vind ik gaaf. Daar wil ik wat mee doen. Ik trok de stoute schoenen aan, benaderde het bedrijf dat achter de sites zit en kreeg toestemming van de gemeente. En zo startte ik vijf jaar geleden Renkum.nieuws.nl.

Girlpower

Deze start en nieuwe fase in haar leven was voor Devi een persoonlijke overwinning: “Na zoveel pittige jaren kon ik nu echt op eigen benen gaan staan. Ik was en ben daar nog steeds supertrots op.” Girlpower dus. Een mooi voorbeeld van hoe je jezelf kan overwinnen.

Drijfveren

Devi over de dagelijkse gang van zaken: “Ik volg deels het gemeentenieuws, stort me op de herdenkingen rond de Slag bij Arnhem, ben aanwezig bij openingen van winkels of andere evenementen en spreek inwoners wat hen zelf aangaat. Ik denk ook dat dat de kern is van mijn werk: het vertalen van de passie van de mensen naar nieuws. Wat houdt ze bezig? Wat leeft er onder de bevolking? Ik geniet ervan als mensen mij over hun persoonlijke drijfveren vertellen. Of ze nu bekend of onbekend zijn, dat maakt mij niet uit. Iedereen doet ertoe.”

Pageviews

Inmiddels heeft Renkum.nieuws.nl een belangrijke plek ingenomen in het lokale nieuws. De ontwikkeling is zichtbaar. Sterker, het online nieuwsmedium spreekt een aardig woordje mee.

“De site trekt steeds meer bezoekers. Vooral in de septembermaand als de Slag om Arnhem veel aandacht krijgt. En corona natuurlijk. Er zijn maanden geweest met meer dan 200.000 pageviews. Verder merk ik dat mensen het alledaagse nieuws graag lezen, gewoon wat ze zelf in hun eigen woonomgeving meemaken. Ik zie het als mijn taak om daar zoveel mogelijk verslag van te doen of er melding van te maken. Dat maakt dit werk zo uitdagend om te doen.”

Veluwezoom In Beeld

Devi is trouwens niet alleen voor haar eigen website in touw. Geregeld zie je haar met een microfoon of een professionele videocamera rondlopen en interviewt ze mensen: “Dat doe ik voor Veluwezoom in Beeld. Samen met een groep betrokken vrijwilligers leggen we nieuwtjes op beeld vast. Erg leuk om te doen, maar dit staat los van renkum.nieuws.nl, al heeft het daar wel een prominente plek.” Devi werkt inmiddels ook voor overbetuwe.nieuws.nl. Dat doet ze samen met Petra Scheutjens.

Devi tot slot: “Op naar het tweede lustrum. Ik heb er zin in.”

Feike Klomp Tekst

♦♦♦

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen