PRD maakt kandidatenlijst bekend én presenteert programma

Valerie van Oost (1995), maakt kennis met Agnes Schaap
Valerie van Oost (1995), maakt kennis met Agnes Schaap
Foto: PRD

Tijdens de onlangs gehouden vergadering van de PRD hebben de leden onder meer het Programma 2018-2022 en de Kandidatenlijst vastgesteld.

De Partij Renkumse Dorpen wil, dat de gemeente Renkum zelfstandig blijft en niet opgaat in Arnhem of verdeeld wordt over de gemeenten Wageningen en Arnhem. We zijn financieel een gezonde gemeente. Schaalvergroting leidt, zoals bewezen is, tot extra uitgaven en vergroot de afstand tussen inwoners en het gemeentebestuur.

Programma

In het programma is veel aandacht voor het meer betrekken van inwoners bij het beleid en het mee kunnen doen van mensen met een achterstand. Zo wordt bijvoorbeeld uitvoerig stilgestaan bij het belang van een florerend verenigingsleven, vrijwilligerswerk, allerlei voor-zieningen, cultuur(historie) en inwonersinitiatieven.

De PRD zet zich in om besluiten te nemen, die bij kunnen dragen aan het gevoel, dat inwoners de gemeente Renkum ervaren als plezierig om te wonen. Van het uitvoerige Werkdocument voor de komende jaren is een korte Publieksversie samengesteld, die binnenkort op de website staat.

Kandidatenlijst

De PRD is blij met de samenstelling van de kandidatenlijst. Daarop staan mensen uit alle dorpen, inwoners met politieke ervaring en nieuwe gezichten.

Maar het zijn vooral mensen, die midden in de samenleving staan. Van de 22 kandidaten zijn er 4 afkomstig van de op te heffen lokale partij RZS en daarnaast maar liefst 13 nieuwelingen, waarvan Valerie van Oost (23 jaar) met haar journalistieke achtergrond als hoogste nieuwkomer op de vijfde plaats staat.

De eerste vier plaatsen worden bezet door achtereenvolgens John Bartels, Annemiek Nijeboer, Theo Modderkolk en Bouke Verhaagen, die allen al bewezen hebben voor hun werk te staan.

 1. John Bartels, Renkum
 2. Annemiek Nijeboer, Wolfheze
 3. Theo Modderkolk, Heelsum
 4. Bouke Verhaagen, Oosterbeek
 5. Valerie van Oost, Gold Coast
 6. Eduard Schoevaars, Oosterbeek
 7. Jan Koelewijn, Doorwerth
 8. Hans Hageman, Renkum
 9. Michiel Hupkes, Renkum
 10. Vincent Visser, Renkum
 11. Martijn Oomkes, Heveadorp
 12. Esther Verdonk, Wolfheze
 13. Marjolijn Mansveld Beck, Doorwerth
 14. Harry Aardema, Renkum
 15. André de Gelder, Oosterbeek
 16. Jet Koenders, Renkum
 17. Erwin van Wonderen, Wolfheze
 18. Rob Berentsen, Oosterbeek
 19. Edo van Leersum, Renkum
 20. Marius Tegelaar, Heelsum
 21. Maarten Remijn, Amsterdam
 22. Hans Blanke, Oosterbeek

(Valerie van Oost komt uit Renkum, verblijft nog enkele maanden in Australië en Maarten Remijn is tijdelijk in Indonesië. Beide kandidaten willen (weer) in de gemeente Renkum gaan wonen.)

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen