Wethouder Marinka Mulder (32) lijsttrekker PvdA Renkum

Foto: PvdA Renkum

Marinka Mulder, sinds 2018 wethouder in de gemeente Renkum, is lijsttrekker van de PvdA Renkum, zo laat de partij weten. Als wethouder is zij verantwoordelijk voor onder meer de jeugdzorg, onderwijs, sport en financiën en werd ze in 2019 en 2020 genomineerd tot beste bestuurder van Nederland.

Mulder: ‘Ik kijk er enorm naar uit om de komende jaren te blijven werken aan een sterke en sociale gemeente. Ons verkiezingsprogramma heet “Met lef, liefde en energie voor onze dorpen”. Dat verwoordt precies hoe ik met ons team de komende vier jaar in wil gaan.’ 

Trots op het team

Op de tweede plaats staat Bram Harmsen, die vier jaar geleden reeds zijn sporen verdiende in de raad. Hij zal zijn kennis over sociale zaken zoals de ouderenzorg en schuldenaanpak inzetten. Op de derde plaats staat zittend raadslid Rita Weeda. Zij is met haar uitgebreide netwerk bij organisaties in de gemeente een sterke troef en staat garant voor de borging van kennis en ervaring bij het raadswerk. Op de vierde plaats staat Martijn Mudde. Met zijn enthousiasme en frisse blik versterkt hij de toekomstige fractie op belangrijke onderwerpen als wonen en klimaat.

Afdelingsvoorzitter Ysbrand de Haan: ‘Onze afdeling is trots op dit team PvdA’ers dat zich sterk gaat maken voor een betaalbaar huis, een fijne en veilige buurt om in te wonen en er voor zorgt dat de gemeente oog heeft voor iedereen.’

De verdere kandidatenlijst:

5. Wine Schultze
6. Luuk Bosscha
7. Gijs Beekhuizen
8. Jan Kaspers
9. Ellen de vries
10. Louis ter Huurne
11. Hermien Miltenburg
12. Henny Tax
13. Victor Gijsselhart
14. Ton Bloemzaad
15. Ysbrand de Haan
16. Els van ’t Hof
17. Nilay Kulci

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan voor adverteren contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen