Welke lijsttrekker past bij jouw ideale samenleving?

Foto: Bibliotheek

Oosterbeek – Het gaat nu écht ergens om bij de lokale verkiezingen in de gemeente Renkum. Grote thema’s als corona, klimaat, veiligheid en gezondheidszorg staan op de agenda.

Jouw stem is dus belangrijk. Maar op wie moet je stemmen? Waar staan de lijsstrekkers in jouw gemeente voor? In de Bibliotheek Oosterbeek kun je maandagavond 14 maart kennismaken met de lijsttrekkers van deze gemeente. Wat zijn hun standpunten? En welke partij past het beste bij jou?

Samen met de lijsttrekkers spelen we het dialoogspel Minimaatschappij. Het spel maakt moeilijke vraagstukken op een luchtige manier bespreekbaar en geeft inzicht in standpunten van de partijen én van jezelf. Zo weet je beter aan wie je je kostbare stem wilt geven.

Dialoogspel Minimaatschappij

Het spel gaat zo: midden in de oceaan ligt een prachtig, maar nog volledig onbewoond eiland. We mogen het gaan inrichten zoals wij dat willen en de mogelijkheden zijn eindeloos. Een droom voor elke lijsttrekker: eindelijk kun je al idealen waarmaken! Er zijn echter ook andere kapers op de kust die graag met dit eiland aan de slag gaan. Gelukkig is er de spelleider van Stichting Terra Nova, die met vragen en stellingen helder krijgt wat iedereen écht belangrijk vindt om het eiland veilig en leefbaar te maken.

Iedereen wordt uitgedaagd om kritisch naar zichzelf en de wereld om zich heen te kijken. Waar liggen de verschillen, en welke onderwerpen verbinden ons?

Meedoen?

Meedoen aan het deze interactieve middag rond de gemeenteraadsverkiezingen is gratis. Plaats en tijd: de Bibliotheek Oosterbeek, maandag 14 maart van 19.30 tot 21.30 uur. Aanmelden is niet verplicht, maar wel gewenst. Bel daarvoor de Bibliotheek Oosterbeek, tel. 026-333 49 82 of meld je aan via bibliotheekveluwezoom.nl/agenda.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen