Culturele Stichting De Oude Kerk concert: Het Dostojevski kwartet

Het Dostojevski kwartet.
Het Dostojevski kwartet.
Foto: Nichon Glerum

Oosterbeek – Op 13 december verzorgt Culturele Stichting De Oude Kerk weer een prachtig concert, dit keer door het jonge en talentvolle Dostojevski kwartet

Het kwartet bestaat uit Charlotte Basalo Vázquez, Julia Kleinsmann (viool), Francesca Wiersma (altviool) en Emma Kroon (cello). Ze zullen twee maal optreden, met hetzelfde programma.

Dostojevski Kwartet

Het Dostojevski Kwartet speelde op bekende concertpodia zoals het Concertgebouw Amsterdam, De Doelen, de Stadsgehoorzaal Leiden, het Muziekgebouw aan het IJ en als onderdeel van verschillende kamermuziekseries in heel Nederland. Daarnaast worden de jonge musici van het Dostojevski Kwartet regelmatig uitgenodigd op (inter)nationale festivals. Zoals het Grachtenfestival, Internationaal Kamermuziek-festival Utrecht, Festival de quatuors à cordes en Pays de Fayence en de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam.

Tijdens dit concert spelen ze hun programma ‘de keerzijde van de liefde’, met strijkkwartetten van Schumann, Rachmaninov en Janáček. Van de laatste componist speelt het kwartet het gloedvolle ‘Intieme brieven’, een kwartet gemaakt door een 74-jarige componist voor een aanbeden, veel jongere dame.

Vredebergkerk

Het concert vindt plaats in de Vredebergkerk in Oosterbeek op 13 december. Omdat het Dostojevski kwartet bereid is twee maal op te treden, zal er een concert zijn om 15.30 uur en om 16.45 uur.

Voor de extra regels die gelden rondom de preventie van Corona verwijzen ze naar de website concertenoudekerk.nl. Het is goed de website ook verder te volgen omdat ze niet zeker weten óf en hoe de volgende 4 concerten in dit seizoen kunnen worden gehouden.

Kaarten zijn gratis voor bezoekers jonger dan 18 jaar. Vanwege de financiële onzekerheid in dit seizoen wordt een bijdrage op prijs gesteld (de CSOK bekostigt de concerten vrijwel volledig vanuit de kaartverkoop). Voor volwassenen kosten de kaarten 19 euro per persoon en met CJP 10 euro per persoon.

Reserveren verplicht voor dit concert. Meld je aan via dit formulier. Reserveringen gaan op volgorde van binnenkomst. Zonder tegenbericht liggen je toegangskaarten klaar voor aanvang van het concert.

Wil je op de hoogte blijven dan kunt je, je abonneren op de nieuwsbrief via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen