Beschikbaarheid geestelijk verzorgers tijdens corona-crisis

Foto: Levensvragen in de Vallei

Levensvragen raken de betekenis van het bestaan, de zin van het leven. Het zijn vragen die kunnen opspelen wanneer iemand te maken krijgt met een ingrijpende gebeurtenis in het leven, zoals een ongeneeslijke ziekte of verlies van een dierbare.

In verband met het coronavirus kunnen ook levensvragen opkomen, door angst dat we ziek worden, het isolement en de eenzaamheid die dat met zich meebrengt, of herinneringen aan de oorlog.

Vertrouwde netwerk

Meestal kun je met vragen terecht bij je eigen vertrouwde netwerk van familie, vrienden, collega’s of een (geloofs)gemeenschap. Wat als dit netwerk ontbreekt, niet de beste plek is voor jou of dat het nu niet mogelijk is hiermee te verbinden? Dan kun je met die vragen terecht bij Centrum Levensvragen in de Vallei. Geestelijk verzorgers bieden ondersteuning door te luisteren.

Aan dit centrum zijn professioneel geestelijk verzorgers verbonden met diverse ervaringen, speciale kennisgebieden en verschillende levensbeschouwelijke achtergronden. Zo is er altijd een geestelijk verzorger die aansluit bij de vraag en behoefte.

Contact

Levensvragen in de Vallei is iedere werkdag telefonisch bereikbaar van 9.00 tot 17.00 uur, op nummer 06 58 88 57 81. Na een telefonische intake wordt een gekwalificeerde geestelijk verzorger  benaderd die past bij de vraag en achtergrond. Voorlopig zullen de gesprekken telefonisch plaatsvinden, bij uitzondering van crisissituaties. De geestelijk verzorger neemt zo spoedig mogelijk contact op.

Centrum Levensvragen in de Vallei is beschikbaar voor de gemeentes Ede, Veenendaal, Scherpenzeel, Renswoude, Barneveld, Rhenen, Wageningen en de plaatsen Amerongen, Leersum, Overberg, Renkum en Heelsum. Meer informatie over het Centrum vind je op Levensvragen in de Vallei

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen