Huisartsenpost Gelderse Vallei gaat voor hybride auto’s

Foto: Dutch Medical Group

Huisartsenpost Gelderse Vallei in Ede heeft twee nieuwe hybride auto’s aangeschaft. ‘Verduurzamen is de belangrijkste reden’, aldus Anja van Vloten, directeur-bestuurder bij Huisartsen Gelderse Vallei waar de huisartsenpost onder valt.

Voorheen maakte de huisartsenpost gebruik van auto’s die op benzine reden. ‘Maar daar wilden we vanaf’, aldus Van Vloten. ‘We willen graag duurzamer worden en dit is een belangrijke stap hierin.’ De huisartsenpost heeft twee auto’s waarmee de huisarts visites rijdt in de avond, nacht, het weekend en op feestdagen.

‘De spreekkamer van de huisarts’

Naast de opvallende kleuren en de optische- en geluidsignalen zijn de nieuwe Volvo’s XC 40 compleet ingericht voor het werk van de huisarts. Van Vloten: ‘Het lijkt eigenlijk op een spreekkamer van de huisarts, maar dan op wielen.’ Met deze uitrusting kan de huisarts veilig en indien nodig met spoed naar de patiënt gereden worden. De auto’s staan in verbinding met de huisartsenpost en indien nodig met de Meldkamer Ambulancezorg. Het bevat een tabblad en toetenbord waarmee de huisarts via beveiligde ICT-toepassingen het dossier van de patiënt kan inzien en bijwerken in het voertuig en bij de patiënt. Een de navigatie is gekoppeld aan het dossier, zodat direct de juiste route gereden wordt. Ook is er een afstandsbediening voor verschillende slagbomen.

Daarnaast zijn in de auto’s een uitgebreide set medische materialen aanwezig, zodat ze tijdens de visites de beste zorg kunnen verlenen en in elke situatie snel kunnen handelen. Zo zit er een ‘spoedtas’ in met een bloeddrukmeter, een saturatiemeter om het zuurstof te meten en verschillende medicijnen, is er een AED in om een elektrische schok aan het hart toe te dienen bij levensbedreigende hartritmestoornissen, zijn er twee koffers met verbanden en katheters, zijn er verschillende beschermingsmiddelen voor de huisarts en chauffeur en is er een zuurstoftank aanwezig.

De auto’s worden bestuurd door speciaal opgeleide chauffeurs In Ede zijn dit de chauffeurs van Broeder de Vries. Zij ondersteunen meer dan 60 huisartsenposten in Nederland met goed opgeleide huisartsenchauffeurs en voertuigen. Zij zorgen ervoor dat de huisartsen veilig worden vervoerd en ondersteunen hen tijdens de visites en op de huisartsenpost.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen