Brand Albert Schweitzerschool aangestoken, verdachte aangehouden

mei 21 2019, 22:45 112
20190521 203318
Bij een brand in de Albert Schweitzerschool dinsdagavond aan de Goudbloemstraat in Renkum heeft de brandweer door snel optreden voorkomen dat de school afbrandde.
"De brand is aan de buitenkant begonnen." vertelde de woordvoerder van de brandweer. "Daar lijdt eigenlijk dan geen twijfel over dat dit aangestoken is."

Verdachte

Inmiddels is er ook een verdachte aangehouden door de politie die verdacht wordt van de brandstichting.
De brandweer werd om 20:15 ingeschakeld en schaalde al snel op naar grote brand waarbij diverse blusgroepen naar de school kwamen. Er was flinke rookontwikkeling en de vlammen schoten uit het dak. Doordat de brandweer onmiddellijk is begonnen het dak open te maken en te blussen is erger voorkomen.
Het dak boven twee lokalen is ernstig beschadigd, evenals de lokalen. Daar bevinden zich de klassen voor de kleuters. De lokalen hebben veel waterschade opgelopen, net als de gymzaal en Salvage is aanwezig om te kijken wat er van bewaard is gebleven.
De rest van de school vulde zich tijdens de brand met rook, de ruimtes zijn door de brandweer gelucht. Er zijn gelukkig geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen, ook raakt er verder niemand gewond.
Er stonden veel mensen te kijken naar de blusinspanningen van de brandweerlieden waaronder veel kinderen, sommigen met tranen in de ogen. Burgemeester Agnes Schaap kwam ook poolshoogte nemen.
In hoeverre de school morgen weer open kan, moet nog worden bekeken