Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Oosterbeek-Zuid 2016’ met ingang van woensdag 17 februari 2016 gedurende zes weken, dus tot en met 29 maart 2016, ter inzage ligt in het gemeentehuis en in de bibliotheek in Oosterbeek.
Herzien en actualiseren
Dit bestemmingsplan betreft de herziening en de actualisatie van de ter plaatse geldende bestemmingsplannen voor het gebied van Oosterbeek-Zuid; dat wil zeggen het gebied ten zuiden van de Utrechtseweg. Het bestemmingsplan ‘Oosterbeek-Zuid 2016’ is in hoofdzaak een zogenaamd beheergericht plan. Dat wil zeggen dat het is gericht op het behouden, beheren en actualiseren van de bestaande ruimtelijke en planologische situatie.
Het bestemmingsplan neemt in hoofdzaak de bestaande bouw- en gebruiksrechten over van de nu nog geldende bestemmingsplannen, zoals ‘Oosterbeek-Zuid 2006’, ‘Oosterbeek veegbestemmingsplan 2012’ en ‘Buitengebied, (correctieve) herziening 2008’ en het recent vastgestelde ‘Oosterbeek-Centrum 2015’. De bestaande bestemmingen en bouw- en gebruiksrechten worden wel vertaald naar en aangepast aan de huidige gemeentelijke standaarden en inzichten en de huidige wetgeving. Eventuele geconstateerde omissies in die bestemmingsplannen worden hersteld.
Plangebied 'Oosterbeek-2016'
Het plangebied wordt globaal begrensd door de kruising van de Wolfhezerweg en de Utrechtseweg in het uiterste noordwesten. De Utrechtseweg is de noordelijke grens van het plangebied (de Utrechtseweg ligt, met uitzondering van een klein gedeelte in het uiterste noordwesten, net niet in het plangebied). De gemeentegrens met Arnhem (De Hes-west en de Slijpbeek) is de oostelijke grens, waarbij dit doorloopt langs de gemeentegrens met Arnhem tot in het zuidoosten. Vanaf de Slijpbeekweg in het zuidoosten wordt het plangebied in het zuiden (richting het westen) begrensd door de woningen en gebouwen met percelen aan de Klingelbeekseweg en Benedendorpsweg.
De grens van het plangebied ligt hier tussen de genoemde percelen en de agrarische percelen ten zuiden hiervan. Vanaf het zuidoosten richting het westen liggen in ieder geval de volgende percelen binnen het plangebied: Klingelbeekseweg 26a-68, de Benedendorpsweg 4-48-72-118-134-(oude kerk)-168-210, het hele Kerkepad tot aan de Veerweg (inclusief percelen 4-6) en de Veerweg (inclusief percelen 2 en 5) tot en met de Westerbouwing in het zuidwesten. In het westen wordt het plangebied begrensd door de Westerbouwing, het onverharde bospad (dit is de BAG-grens van het dorp Oosterbeek) ten noorden hiervan tot aan het bospad ten westen van het terrein Jan Pieter Heije wat eindigt in de kruising Italiaanseweg - Wolfhezerweg in het uiterste noordwesten.
In het plangebied ligt dus ook het terrein van Jan Pieter Heije (volledige eigendom) aan de Utrechtseweg 316 en het bosgebied ten zuiden hiervan (gelegen ten westen van de Van Borsselenweg). De Van Borsselenweg en het agrarische bedrijf op nummer 39 liggen ook in het plangebied.
Het terrein van de Tuin de Lage Oorsprong aan de Van Borsselenweg 36 ligt niet in het plangebied. Hetzelfde geldt ook voor het bedrijventerrein aan de Klingelbeekseweg in het zuidoosten.
Zienswijzen
Tijdens genoemde termijn kan iedereen, bij voorkeur schriftelijk, een zienswijze kenbaar maken aan de gemeenteraad van Renkum. Schriftelijke zienswijzen kunt u richten aan de gemeenteraad, Postbus 9100, 6860 HA Oosterbeek.
Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze verzoeken wij u op tijd, dat wil zeggen bij voorkeur minimaal een week voor afloop van de termijn, een afspraak maken via het secretariaat van team ROM op (026) 33 48 111. De ingebrachte zienswijzen worden meegewogen bij het opstellen van het definitieve bestemmingsplan.
Ilja Janssen, gemeente Renkum