Ralph Wessels redt leven en ontvangt oorkonde voor deze heldendaad!

dec 24 2021, 00:44 Gemeente
held ralph wessels 18
Vanochtend heeft Ralph Wessels een oorkonde en cheque ontvangen uit handen van burgemeester Agnes Schaap. Ralph Wessels is voorgedragen door Paul Haffmans, Ralph redde zijn leven in april dit jaar.
De heer Haffmans werd getroffen door een hartinfarct en Ralph twaalf jaar oud, heeft hem succesvol gereanimeerd. Een bijzonder heldendaad voor twaalfjarige om op zo'n jonge leeftijd een reanimatie te starten. Hij verdient absoluut de status held!

Toevallig reed Ralph mee

Op vrijdagmiddag 2 april reed Paul Haffmans zoals gebruikelijk met zijn vrachtwagen van Heteren via De Klomp naar Hoogeveen. In de Klomp moest hij bij een bedrijf pallets met kip en gevogelte laden voor een klant in Hoogeveen. Meestal rijdt hij deze route alleen, maar juist op deze avond reed Ralph, de twaalfjarige zoon van een collega, met hem mee. Er was op dat moment niemand meer aanwezig bij het bedrijf, dit gebeurt vaker. Na het in- en uitladen van pallets werd de heer Haffmans in de trailer, volledig uit het niets, getroffen door een hartinfarct.
Ralph zag het gebeuren en reageerde direct, zonder enige twijfel. Hij zag Paul vallen en constateerde dat de chauffeur zichzelf niet op kon vangen in die val. Direct legde hij de chauffeur op de zij zodat hij niet in zijn tong zou stikken.
Daarna belde Ralph 112 en begon, onder begeleiding van de centralisten van de meldkamer, aan de reanimatie. Totdat de verdere andere hulpverleners, die massaal ter plaatse kwamen, het van hem overnamen. Pas daarna belde Ralph zijn ouders om te vertellen wat er was gebeurd. De heer Haffmans is nog aan het herstellen en maakt het goed.

Stichting Carnegie Heldenfonds heeft gezorgd voor de oorkonde

Stichting Carnegie Heldenfonds (opgericht in 1911) heeft het doel heldenmoed te bevorderen. Het Carnegie Heldenfonds reikt onderscheidingen uit aan mensen die met gevaar voor eigen leven het leven van een ander hebben gered, of hebben geprobeerd dat te doen. Ook mensen die met gevaar voor eigen lijf en goed het leven van een ander hebben gered, of dat geprobeerd hebben, komen voor een onderscheiding in aanmerking.
Het Carnegie Heldenfonds staat voor één van de meest bijzondere vormen van burgerschap: het redden van andermans leven. De stichting kent een lange geschiedenis en is onderdeel van een wereldwijd netwerk van ‘Carnegie stichtingen’, opgericht geïnspireerd op de Schots-Amerikaanse staalmagnaat Andrew Carnegie, die in 1904 een stichting oprichtte voor de nabestaanden van hulpverleners bij een mijnramp.
Meld een held aan via carnegiefonds.nl en stuur een mail aan [email protected] .

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.
Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected] . De redactie is te bereiken via [email protected] .