Bibliotheek Veluwezoom zoekt vrijwilligers Digisterker

jan 09 2022, 15:59 Home
digisterker bibliotheek veluwezoom
Onze overheid rekent erop dat burgers veel digitale kennis en kunde hebben. Maar niet iedereen beschikt hier in voldoende mate over. De Bibliotheek biedt daarom enkele keren per jaar de cursus Digisterker aan.
De inzet van enthousiaste vrijwilligers is daarbij heel erg gewenst. Wil jij mensen helpen om vaardiger te worden met de overheidswebsites en zo een bijdrage leveren aan het vergroten van hun zelfvertrouwen? Meld je dan aan voor de vacature vrijwilliger Digisterker.
In 2022 staan weer verschillende cursussen Digisterker gepland. In coronatijd gaan de cursussen door, omdat ze juist nu belangrijk zijn. Voor ieders veiligheid treft de Bibliotheek maatregelen om de cursussen met voldoende afstand te kunnen uitvoeren. Digisterker bestaat steeds uit 4 bijeenkomsten en wordt gegeven op verschillende locaties in de gemeenten Rheden, Renkum en Rozendaal.

Wat ga je doen?

Samen met een bibliotheekmedewerker help je cursisten een DigiD aan te vragen en veilig te gebruiken, informatie te vinden op overheidswebsites en zorgwebsites en je helpt ze bij het aanvragen van toeslagen. Je volgt daarbij het lesprogramma van Digisterker. Het gaat om een taak van ongeveer 12 uur per maand.

Meer informatie en aanmelden

Kijk op bibliotheekveluwezoom.nl/vacatures of neem contact op met Alberdine Tesink, lees/mediacoach volwassenen, tel. 06-10 13 94 93 of Marleen Hulst, specialist educatie volwassenen, tel. 06-16 94 73 13.

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.
Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected] . De redactie is te bereiken via [email protected] .