Gelderse bedevaart ter ere van Onze Lieve Vrouwe van Renkum

Pelgrims in 1923 op weg naar Maria’s bedevaartsoord Renkum
Pelgrims in 1923 op weg naar Maria’s bedevaartsoord Renkum
Foto: Parochiearchief

Renkum – De jaarlijkse traditionele Gelderse bedevaart vindt op zondagmiddag 22 oktober in het bekende bedevaartsoord Maria van Renkum plaats.

Deze is ter ere van Onze Lieve Vrouw van Renkum, al eeuwen vereerd als de Vrouwe van Gelderland.

Voor deze bedevaart zijn speciaal de gelovigen uit Gelderland uitgenodigd, maar ook van buiten Gelderland ben je van harte welkom. De kosten voor deelname bestaat uit een vrijwillige bijdrage voor de bestrijding van de hoge onkosten. Het vervoer is op eigen gelegenheid.

bedevaartProgramma

Hoofdcelebrant is pastoor H. Scheve, van de parochie HH Twaalf Apostelen Zutphen. Het programma met bedevaartsliederen wordt muzikaal begeleid door een gelegenheidskoor o.l.v. dirigent /organist Joop van Goozen.

Het programma duurt van 14.00 tot 16.15 uur:

  • 14.00 uur : bloemenprocessie + rozenkransgebed in de bedevaartkerk.
  • 14.30 uur: feestelijke eucharistieviering.
  • 15.45 uur: Lof.
  • 16.15 uur: gezellige ontmoeting met versnaperingen.

Kinderen kunnen meelopen in de bloemenprocessie. Daarvoor moeten ze dan om 13.45 uur aanwezig zijn in de sacristie.

R.K. Bedevaartskerk O.L.V. Ten Hemelopneming Dorpsstraat 1, 6871 AA Renkum. Bereikbaar vanuit Arnhem en Wageningen met buslijn 352, uitstaphalte Melkdam (3 minuten lopen).

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen