Renkum Leeft heeft een antwoord terug aan de veteranen

Renkum – De video met de boodschap van de veteranen waarin zij lieten weten nu veel liever in Nederland te zijn geweest bij hun vrienden maakte veel indruk. De video werd gepresenteerd tijdens de start van de Airborne Herdenkingen begin deze maand en werd door de Taxi Charity gemaakt.

Ook in Renkum maakte de video impact. De organisatie van de Renkum Airborne voelt het gemis van de veteranen ook en vond dat zij dat moesten weten.

Renkum Airborne

Voor het tweede jaar kon de Renkum Airborne niet doorgaan en ze hadden (en hebben nog steeds) grootse plannen voor de volgende Renkum Airborne, hopelijk wordt het in 2022 weer normaal en kunnen de plannen werkelijkheid worden. Veteranen komen al sinds de start graag naar de Renkum Airborne en twee van hen onthulden in 2018 het monument op de Renkumse Heide dat herinnert aan het begin van operatie Market Garden. Dat waren paratrooper Steve Morgan, overleden op 20 maart 2019, en gliderpiloot Frank Ashleigh.

Sinds die tijd wordt er jaarlijks om 13:00 uur, op de vrijdag voor de start van de Renkum Airborne een herdenkingsceremonie gehouden. Na de herdenking bij het monument afgelopen vrijdag werden er voorbereidingen getroffen voor de boodschap aan de veteranen en die video’s zijn nu klaar. Gefilmd en gemonteerd door Fred Hageman.

De korte video via Facebook

Video van de gehele herdenking

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail:[email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen