Zorro, de zwarte zwaan, thuis in het Bezoekerscentrum Renkums Beekdal

Foto: Stichting Renkums Beekdal

Renkum – Zorro, de zwarte zwaan uit de Jufferswaard is opgezet en nu te zien in het Bezoekerscentrum Renkums Beekdal. Lambert van Gils heeft bij de start van de tentoonstelling het eerste exemplaar van zijn boekje over het leven van Zorro overhandigd aan Mathieu Pinkers, voorzitter van Stichting Renkums Beekdal.

Jarenlang leefde een zwarte zwaan in de Jufferswaard. In de volksmond werd hij liefkozend Zorro genoemd. In het voorjaar van 2021 is Zorro doodgebeten door een loslopende hond. Velen treurden om dit droevige einde van de geliefde zwarte zwaan.

Herinnering

Er was behoefte om de herinnering aan Zorro levend te houden. Met financiële hulp via een crowdfundingscampagne is Zorro daarom opgezet om hem een mooie plek te geven in het bezoekerscentrum van Stichting Renkums Beekdal. De tentoonstelling van Zorro is een mooie herinnering aan deze populaire zwaan, maar is ook een waarschuwing dat loslopende honden een gevaar zijn voor onze wilde vogels en zoogdieren. Zorro is namelijk niet het enige slachtoffer.

Lambert van Gils heeft het leven van Zorro jarenlang gevolgd in zijn Zorro-blog, terwijl Karel Noy tientallen foto’s van de zwaan maakte. De levensloop van de zwaan heeft Van Gils nu, geïllustreerd met een aantal foto’s, vastgelegd in een klein boekje. Dit boekje is verkrijgbaar in het bezoekerscentrum.

Stichting Renkums Beekdal bedankt iedereen die die het mede mogelijk heeft gemaakt om Zorro op te zetten.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen