Bijna 40 natuurfeestjes in Gelderland tijdens Fête de la Nature

Foto: Fête de la Nature - IVN

Komend weekend staat Fête de la Nature weer voor de deur. Op allerlei plekken in Nederland worden kleinschalige natuurfeestjes georganiseerd. In de provincie Gelderland zijn bijna 40 feestjes gepland, waaronder meerdere oogstfeesten en wandelingen en een speciale Waaltocht voor jongeren.

Fête de la Nature is een grassroots natuurfestival, wat inhoudt dat er niet één organisator is maar dat iedereen zelf een natuurfeestje of -activiteit kan opzetten. Aan de oproep van IVN om tijdens het eerste weekend van september een ‘eigen’ natuurfeestje te organiseren, is dit jaar goed gehoor gegeven. Landelijk zijn er dit jaar bijna 200 feestjes, variërend van oogstfeesten, theater in het bos tot wildplukwandelingen.

Laagdrempelig contact met natuur

IVN, dat het festival dus niet organiseert maar ondersteunt, is heel tevreden met de grote animo. ‘Ons doel is om zoveel mogelijk mensen op een laagdrempelige manier in contact te brengen met de natuur in al haar diversiteit,’ vertelt Alina Salomon van IVN Natuureducatie. ‘Fête de la Nature is hiervoor een uitgelezen kans. Iedereen kan een activiteit uitkiezen die bij hem past. De stikstofcrisis, het verlies aan biodiversiteit en de droogte laten zien hoe erg de natuur onder druk staat. Des te belangrijker is het om de natuur te omarmen en door middel van al die feestjes de natuur zelf een podium te geven.

Fête de la Nature is negen jaar geleden in Nederland opgezet door een groep enthousiastelingen met een groot hart voor de natuur. In 2020 ‘adopteerde’ IVN Natuureducatie het festival. Alle evenementen zijn echter lokaal, door natuurliefhebbers zelf, georganiseerd. Een overzicht van alle activiteiten in Gelderland tijdens Fête de la Nature in Gelderland is te vinden op deze link.

♦♦♦

Renkum.nieuws.nl richt zich op berichtgeving op lokaal niveau. Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten?

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Renkum Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen