Donateurs gaan Stiltekamer Airborne Museum mogelijk maken

Schets van de Stiltekamer
Schets van de Stiltekamer
Foto: Airborne Museum

Met 600 euro meer dan het streefbedrag is de inzamelingsactie van VoorDeKunst voor een stiltekamer in het Airborne Museum geslaagd.

Vorige week was er nog €9.000,- nodig om het doel van €30.000,- te behalen.

Rust

Sarah Heijse, directeur van het Airborne Museum, vertelde bij het van start gaan van de inzamelingsactie: ‘Uit verschillende reacties blijkt dat onze bezoekers behoefte hebben om in alle rust stil te staan bij wat er is gebeurd. Op dit moment is dat niet mogelijk. Nu het museum werkt aan grootschalige vernieuwing wil het graag gehoor geven aan wat bezoekers bij ons willen vinden.’

Alle medewerkers van het museum én de dependance Airborne at the Bridge hebben zich de hele maand september ingezet om zoveel mogelijk donateurs te vinden. Bij evenementen als de Airborne Wandeltocht en de luchtlandingen op de Ginkelse Heide is er met een team geld ingezameld.

Samen de inzamelingsactie bij VoorDeKunst met boegbeeld Herman Koch heeft dit bijgedragen van het halen van het doel en zal er een stiltekamer gecreëerd worden in het museum.

Inrichting stiltekamer

In de stiltekamer zullen alle medailles worden geplaatst die het museum in zijn collectie heeft.

Daarnaast zal in samenwerking met de Britse organisatie Commonwealth War Graves Commission een scherm worden geplaatst, waarop bezoekers Britse soldaten kunnen zoeken en diens laatste rustplaats.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen