Nog 9.000 euro nodig voor Stiltekamer Airborne Museum

Schets van de Stiltekamer
Schets van de Stiltekamer
Foto: Airborne Museum

Met nog minder dan een week te gaan voor de inzamelingsactie van de stiltekamer in het Airborne Museum, is er bijna 21.000 euro opgehaald in de afgelopen drie weken en dat is 70% van het streefbedrag.

Dat betekent dat er nog 9.000 euro nodig is.

Waarom is een stiltekamer zo belangrijk

Duizenden veelal jonge jongens kwamen naar Nederland om te vechten voor onze vrijheid. Zij betaalden daarvoor de hoogste prijs: hun leven. Dat onze vrijheid zwaar bevochten is wil het museum doorgeven aan volgende generaties.

Vrijheid en democratie moet je koesteren, dat is de boodschap die het museum wil meegeven! Het museum is ook een plek om te herdenken. Nog ieder jaar komen duizenden mensen, vaak kinderen en kleinkinderen van de slachtoffers van de Slag om Arnhem, naar het museum om stil te staan bij de verschrikking van oorlog.

Het museum ontvangt jaarlijks een groot aantal bezoekers. Daar zijn zij ongelofelijk blij mee, want ze willen het verhaal graag met een zo groot mogelijk publiek delen. Maar de drukte heeft ook tot gevolg dat in rust herdenken niet mogelijk is, terwijl ze regelmatig van bezoekers horen dat zij daar behoefte aan hebben.

Nu het museum werkt aan grootschalige vernieuwing willen ze graag gehoor geven aan wat bezoekers bij hen willen vinden: een stiltekamer.

Inrichting stiltekamer

In de stiltekamer zullen alle medailles worden geplaatst die het museum in zijn collectie heeft.

Daarnaast zal in samenwerking met de Britse organisatie Commonwealth War Graves Commission een scherm worden geplaatst, waarop bezoekers Britse soldaten kunnen zoeken en diens laatste rustplaats.

Activiteiten

In de afgelopen weken is iedere dag in het museum en onze dependance Airborne at the Bridge de inzamelingsactie bij bezoekers onder de aandacht gebracht.

Bij evenementen als de Airborne Wandeltocht en de luchtlandingen op de Ginkelse Heide is er met een team geld ingezameld. Ze zijn ongelofelijk blij met alle donaties die gedaan zijn!

En met de hulp die ze van diverse organisaties hebben gekregen om de actie te verspreiden, waaronder MHCO en restaurant Stan & Co.

Doneren

Met nog 9.000 euro te gaan staan ze de komende dagen nog voor een flinke uitdaging. Wil je de inzamelingsactie graag ondersteunen, maar ben je er nog niet aan toegekomen?

Via de website van Voordekunst kun je tot en met 30 september eenvoudig en snel je donatie doen. Dat kan vanaf 10 euro.

Daar zie je ook welke tegenprestaties er geboden worden, zoals een naamsvermelding op de website bij een donatie van 35 euro of een uitnodiging voor de exclusieve opening van de stiltekamer voor 60 euro.

Doneer

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen