Stem op Erfgoed Gezocht voor de Public Choice Award 2022

Vrijwilligers aan de slag voor Erfgoed Gezocht
Vrijwilligers aan de slag voor Erfgoed Gezocht
Foto: Erfgoed Gezocht

Regio – Eind juni werd bekend dat het citizen science project Erfgoed Gezocht van Erfgoed Gelderland en de Universiteit Leiden, Faculteit der Archeologie, de European Heritage Award / Europa Nostra Award 2022 heeft gewonnen in de categorie ‘wetenschap’ .

Onder de winnaars van de award wordt nu ook een publieksprijs uitgereikt, waarvoor gestemd kan worden. Gun jij Erfgoed Gezocht deze mooie bekroning?

Stemmen kan tot 11 september via: vote.europanostra.org. Erfgoed Gezocht staat op de 11e positie. Je moet na het stemmen ook nog een tweede en derde plaats kiezen, anders telt je stem niet mee.

Erfgoed Gezocht is de enige Nederlandse kanshebber voor de publieksprijs waaraan een bedrag van 10.000 euro is verbonden. De prijzen worden op 26 september in Praag aan de winnaars uitgereikt tijdens de European Heritage Awards Ceremony.

Iedereen kan meedoen aan wetenschappelijk onderzoek

Erfgoed Gezocht is een grootschalig burgerwetenschapsproject op het gebied van archeologie waarmee iedereen kan bijdragen aan wetenschappelijk onderzoek. De enorme hoeveelheid nieuwe informatie die het project genereerde wordt gebruikt om het archeologisch erfgoed beter te beschermen en geeft nieuwe inzichten in de prehistorische samenleving. In juni werd het project van Erfgoed Gelderland en de Universiteit Leiden, Faculteit der Archeologie, bekroond met de European Heritage Award / Europa Nostra Award 2022 in de categorie ‘wetenschap’.

De betrokkenheid van het brede publiek en actieve burgerparticipatie is niet alleen de basis van het grote succes van dit project, maar heeft ook geleid tot grotere bewustwording en waardering van het unieke archeologische erfgoed dat Nederland rijk is.

erfgoed
Grafheuvels op de Utrechtse Heuvelrug en de Veluwe

♦♦♦

Adverteren op Overbetuwe.nieuws.nl ? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders.

Wij denken graag met je mee om de reclame-euro zo optimaal mogelijk te besteden. Door lokaal te adverteren op Overbetuwe Nieuws tegen een concurrerende prijs! Neem contact op met Leo Christiaens via de telefoon: 06-11087527 of via de mail: [email protected].

De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen