Eveline Vink is de nieuwe lijstrekker GroenLinks Renkum geworden

Foto: GroenLinks Renkum

Eveline Vink is door de leden unaniem gekozen als lijsttrekker van GroenLinks voor de gemeenteraadsverkiezingen in 2022.

“Ze is een bevlogen en ervaren raadslid. Sinds twee jaar heeft ze het fractievoorzitterschap met elan en energie op zich genomen.”

EvelineVerbindend leider

“De kandidatencommissie ziet in Eveline een verbindend politiek leider. Ze heeft een scherp inzicht in politieke verhoudingen en baseert daarop haar strategie.” Eveline is blij met het vertrouwen van de leden en heeft er zin in. “Een eerlijke samenleving en een knalgroene omgeving zijn de waarden waar ik me sterk voor maak.”

De afdeling van GroenLinks is trots op een ervaren en enthousiaste lijsttrekker. Vanaf nu zijn kandidaturen voor de andere plaatsen op de lijst van GroenLinks open. Na de zomer wordt gewerkt aan de rest van de kandidatenlijst.

EvelineFractievoorzittersstokje

Eveline Vink nam het fractievoorzitterschap twee jaar geleden over van Charlotte de Roo die verder ging als Statenlid van de Provincie Gelderland. De Roo is sinds vorige week ook weer fractievoorzitter maar dan van GroenLinks Gelderland. Zij neemt het stokje over van Janet Duursma. Duursma gaat op termijn verhuizen naar Frankrijk, maar blijft voorlopig actief als gewoon Statenlid op de portefeuille landbouw.

“Met Charlotte als medeonderhandelaar van het coalitieakkoord en vicefractievoorzitter is daarmee ook de continuïteit gewaarborgd.”

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen