Charlotte de Roo maakt plaats voor Eveline Vink als fractievoorzitter

Charlotte de Roo
Foto: Charlotte de Roo

Na negen jaar nam de raad van Renkum gisteren afscheid van GroenLinks fractievoorzitter Charlotte de Roo. Zij gaat verder als Statenlid in de provincie Gelderland.

Eveline Vink is de nieuwe fractievoorzitter.

Winst

GroenLinks maakt al jaren een stevige groei door. Bij de gemeenteraadsverkiezingen van 2018 haalde de partij in Renkum de meeste stemmen. Ook in de Provinciale Staten van Gelderland boekte de partij flinke winst en ging van 3 naar 6 zetels.

Charlotte de Roo werd met zesduizend voorkeurstemmen gekozen in de Staten. Zij verlaat de gemeenteraad en werkt in de provincie verder aan groene politiek met prioriteit voor natuur, landschap en klimaat.

De vrijgekomen zetel in de Renkumse gemeenteraad is voor Liselot Jansen, die al in de gemeente actief is als commissielid. Het commissielidmaatschap wordt ingevuld door Norbert Mergen-Metz. De fractie is daarmee weer op volle sterkte.

Fractievoorzitter Eveline Vink: “Het werk dat Charlotte in Renkum heeft verricht is een stevige basis waar wij voortvarend op verder bouwen. Een groene gemeente, stevige klimaatambities en een open samenleving met ruimte voor iedereen.”

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden