Toch een Airborne Wandeltocht sfeer de eerste zaterdag van september

De organisatie van de Airborne Wandeltocht had opgeroepen om tijdens de Alternatieve wandeltocht niet allemaal op de eerste zaterdag van september te gaan wandelen. Daar is ook best naar geluisterd want in plaats van duizenden mensen, liepen er honderden.

Met veel meer dan anderhalve meter zorgden de loopgroepjes, trio’s, duo’s en wandelaars in hun eentje toch voor een Airborne-sfeer in de gemeente. Een beetje anders dan anders, maar onmiskenbaar de eerste zaterdag van september en de Airborne Wandeltocht, de 74e alweer. We kwamen ze tegen op alle routes, de 10, de 15, 25 én de 40 kilometer. Meer dan 6000 wandelaar hebben aangegeven bij de organisatie de wandeltocht te gaan lopen vertelde marsleider Peter van Drunen eerder die dag.

We spraken een aantal wandelaars en kwamen een aantal bekende lopers tegen die normaliter tijdens de Airborne Herdenkingen de wandeltocht niet kunnen lopen..

Reportage

Wat ze gemist hebben zijn de toeschouwers, de toejuichers, het meelopen in een grote groep en die bijhorende sfeer en gezelligheid, Een natuurlijk de veteranen die op hen wachten bij de finish. De wil om de wandeltocht te voltooien was er niet minder om. De Veluwezoom In Beeld ging op pad en was bij de kranslegging bij de Soldaat en het Bloemenmeisje. De organisatie van de wandeltocht hield haar eigen alternatieve tocht. Ze reden met een heel gevolg door de gemeente naar diverse plekken. De lopers van het eerste uur waren erbij en het hele college. Burgemeester Agnes Schaap met haar kersverse echtgenoot en ook de wethouders hadden hun partner meegenomen..

Na de ceremonie bij het Bloemenmeisje toog het gevolg naar de algemene begraafplaats om bloemen te leggen bij het monument voor burgerslachtoffers die tijdens Market Garden zijn gevallen. Daarna zouden ze onder anderen nog naar het Glider Museum gaan.

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail:[email protected]

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen