Alternatieve editie wegens corona voor 74e Airborne Wandeltocht

Foto: DM van Hellesem

Oosterbeek – De Airborne Wandeltocht komt met een alternatief voor de 74e editie van het wandelevenement. De grootste eendaagse wandeltocht ter wereld kan vanwege de coronacrisis voor de tweede keer niet in de gebruikelijke vorm doorgaan.

Vorig jaar werd het hele evenement doorgestreept. Daar kwamen zoveel teleurgestelde reacties op, dat het bestuur nu een alternatief heeft bedacht.

Eerste zaterdag van september

De Airborne Wandeltocht, die herinnert aan de Slag om Arnhem in september 1944, is altijd op de eerste zaterdag van september en trekt ruim 30.000 lopers. Deelnemers aan het alternatief mogen zelf kiezen wanneer ze gaan lopen, als dat maar tussen 2 augustus en 27 september is. Via de website airbornewandeltocht.nl is vanaf 2 augustus een deelnamebewijs te koop. Wie zich heeft ingeschreven krijgt een routebeschrijving en een QR-code voor de gekozen afstand toegestuurd. De tickets voor de Alternatieve Airborne Wandeltocht kosten €5,00 per stuk.

De alternatieve Airborne Wandeltocht voert over de gewone parcoursen van 10, 15, 25 of 40 kilometer. Lopers komen onder andere langs de Airborne Begraafplaats en het Airborne Museum in Oosterbeek. De organisatie waarschuwt dat er onderweg geen voorzieningen voor de wandelaars zijn en dat routepijlen ook ontbreken. Bovendien is het niet de bedoeling dat het merendeel van de wandelaars toch op 4 september op pad gaat. Deelnemers krijgen wel een medaille achteraf.

Lees ook: Airborne Wandeltocht in Inventaris Immaterieel Erfgoed Nederland

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail:[email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen