Onthulling plaquette ter herinnering evacuatie 1944 – 1945

Oosterbeek – In september 1944 zijn vele inwoners van de gemeente Renkum geëvacueerd, als gevolg van de Slag om Arnhem. Om deze ingrijpende gebeurtenis te herdenken heeft de Oranjevereniging Oosterbeek een plaquette laten maken. De plaquette werd op donderdagavond 23 september aan de gemeente Renkum aangeboden.

Tegelijk gaven ze deze avond aandacht aan de luisterkei in het kader van de Liberation Route die de Oranjevereniging afgelopen voorjaar heeft geplaatst vlakbij het gemeentehuis.

plaquetteEvacuatie als 8-jarige

Gerrit Eijmers was 8 jaar in september en heeft de evacuatie dus zelf meegemaakt. Veel herinneringen zijn gebleven en geholpen door zijn oud-collega Karel Riksen van de gemeente Renkum haalde hij die herinneringen op. Verhalen die je, je nauwelijks kan voorstellen en toch verteld met een vleug humor. Luister naar delen van zijn verhaal en klik op de bovenste afbeelding om de reportage van de Veluwezoom In Beeld te zien.

De plaquette wordt later in de toren van het gemeentehuis in Oosterbeek ingemetseld.

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail:[email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen