Nieuwe dienstregeling: lijn 1 weg, lijn 352 korter, gemeenteraad protesteert

Oosterbeek/Renkum – Breng heeft de dienstregeling veranderd en in Renkum en Oosterbeek, zijn ze daar niet blij mee. Aanstaande zondag gaat de nieuwe regeling in.

Lijn 1 verdwijnt uit Oosterbeek, niet zo maar een lijn. Maar de historische trolleybus die al ruim 70 jaar naar Oosterbeek rijdt en tevens een milieuvriendelijke. Lijn 352 die door het dorp Renkum rijdt, gaat vanaf zondag direct via de Utrechtseweg naar Wageningen, de nieuwe halte werd vrijdag aangelegd. Lijn 51 blijft wel de route rijden, toch is het verdwijnen van 352 problematisch voor veel mensen. Een eind verder lopen, is niet voor iedereen te doen.

Verrast

Iedereen is verrast door deze besluiten. De wijzigingen zijn eind oktober bekend geworden maar de briefjes op de haltes met het bericht dat de halte gaat verdwijnen waren duidelijker. Verschillende leden van de Renkumse gemeenteraad namen vrijdagmorgen eensgezind, Lijn 1 en stapten over op Lijn 352 uit protest. Zie de video hierboven.

Vind jij ook dat Lijn 1 niet mag verdwijnen? Teken dan de petitie hier

♦♦♦

Adverteren op Renkum.nieuws.nl? Onze bezoekersaantallen blijven stijgen, wat onder andere goed is voor de zichtbaarheid van onze adverteerders. Wil jij je naamsbekendheid vergroten? Neem dan voor adverteren contact op met Dolf Verschuren via de telefoon: 06 – 4025 3846 of via de mail: [email protected]. De redactie is te bereiken via [email protected].

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen