Stichting SamenZP, voor als je het als ondernemer even niet meer weet

Foto: Peggy und Marco Lachmann-Anke via Pixabay

SamenZP is een onderneming die al langer (Z)ZP’ers in de gemeente Renkum bijstaat. Zij zijn nu door de gemeente Renkum ingeschakeld om ondernemers bij te staan in deze corona-crisis.

SamenZP‘Samen succesvol’

Dat je in staat bent iets alleen te doen, laat je onderneming je wel zien maar dat betekent niet dat je alles alleen hoeft te kunnen. “Wij zijn pas succesvol als jij dat ook bent” zegt SamenZP.

Als zelfstandige die zonder personeel werkt, ben je ook degene die bijvoorbeeld alle administratieve rompslomp regelt, je zelf je voorraad op peil moet houden, je website en social media up to date én zo dat het je bekendheid vergroot, bestellingen moet doen, klantencontact hebt of wat er voor jouw onderneming maar bij komt kijken.

Dan heb je daarnaast nog je kinderen, je huishouden, boodschappen doen, de was etcetera. Bij dit laatste kunnen ze je niet helpen, voor de rest in de meeste gevallen wel. Het ontzorgen van een ondernemer staat centraal en bouwend op een enorm netwerk van mensen zoals jij en ik, weet je na een gesprek al snel of er iemand is die je kan helpen.

Renkum Onderneemt

In deze corona crisis werden zij kort geleden benaderd door de gemeente Renkum en werd de webpagina renkumonderneemt.nl ingericht. Ondersteund door de Ondernemerskring Midden-Gelderland, Top in uw Regio, Unicum, Ondernemend Oosterbeek en Renkum Centrum, zes ondernemersverenigingen actief in deze gemeente. Maar ook Horea Nederland en het Toeristisch Platform Lage Veluwe maken er deel van uit, net als de gemeente Renkum natuurlijk.

Al met al een mooie lijst van Ondernemend Renkum waarin een groot netwerk aan kennis en contacten schuilt.

Het is onderhand een wirwar van regelingen geworden om ondernemers te steunen die in een maand tijd alweer zo vaak zijn herzien dat je er als ondernemer tuureluurs van kan worden, zeker als je thuisgebonden bent en je kinderen, terecht, aandacht vragen en dan moet je ook nog eens dát soort dingen uitzoeken. Maar je moet wel, want zonder je onderneming en financiële steun, kun je die zelfde kinderen straks niets meer te eten geven.

SamenZP

Dan kun je dus contact opnemen met SamenZP in de vorm van Renkum Onderneemt. Niet alleen voor (Z)Zp’ers, maar voor iedere ondernemer in de gemeente. Een mooi begin is het doornemen van de website omdat er allerlei informatie te vinden is over de extra maatregelen door het coronavirus.

Je kunt er logischerwijs niet naar toe, ook niet bellen want ze nemen contact op met jou, nadat jij een mail hebt gestuurd naar [email protected]. Mail daarin je telefoonnummer én de vraag (of vragen), zorg (of zorgen) die je hebt en verwacht op korte termijn een telefoontje, of in ieder geval mail terug. Ook als je, je nu nog geen grote zorgen maakt maar wel gericht lokaal op de hoogte wilt blijven, is de inschrijving voor de nieuwsbrief mogelijk.

Hulp wordt geboden via de telefoon, mail of op afstand via de computer. Ze helpen je met de wirwar van regels, wat voor jou toepasselijk is, niet alleen binnen de gemeente Renkum, maar alle regelingen, het invullen van formulieren, versturen van brieven en de bijlagen die nodig zijn. Dus,

Zie je door de bomen het bos niet meer? Loop je vast bij het aanvragen van een maatregel? Ben je onzeker of je het formulier wel goed invult?

mail naar [email protected]

renkumonderneemt.nl/

Zie ook: Verbouwing Ursulaschool klaar: de Broedplaats Renkum kan officieel open

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen