112

Opvallende toename woninginbraken in Oosterbeek

Foto: 1-1-2 Renkum

Iedereen die momenteel Oosterbeek binnenrijdt wordt verwelkomd met een knipperend bord waarop staat dat men bij verdachte situaties 112 moet bellen.

Overdreven? Niet als je de woninginbraakcijfers ziet.

Opvallende toename

De cijfers laten in september en oktober een behoorlijke toename zien in woninginbraken en pogingen daartoe in Oosterbeek. Dat terwijl de cijfers gedurende het jaar eigenlijk iets daalden. De cijfers zijn bekend tot en met 10 oktober en het aantal (pogingen tot) inbraken is nu al bijna gelijk met het totaal van heel 2015.

Dit zijn alleen cijfers van Oosterbeek. In de rest van de gemeente is geen opvallende toe- of afname.

inbraak-cijfers-2015-2016-oosterbeek
(Inbraakcijfers Oosterbeek januari 2015 t/t 10 oktober 2016) Bron: Politie.nl

Zowel in postcodegebied 6861 als 6862 wordt ingebroken, grote verschillen zijn daar niet in. Afgelopen september zijn de inbraken en pogingen daartoe in Oosterbeek met 350% gestegen t.o.v vorig jaar. Op 10 oktober dit jaar was de stijging al 600% t.o.v. heel oktober 2015!

Opletten dus!

Oosterbeek moet zijn ogen en oren goed openhouden. Dat is ook wat de politie je vraagt. Zie je opvallend gedrag: iemand rondsluipen, in woningen naar binnenkijken, aanbellen met een onzin verhaal, herhaaldelijk en/of langzaam zoekend door de straat rijden en meer van dat soort dingen, bel de politie.

Een beetje inbreker onderzoekt, voordat hij inbreekt, hij wil namelijk niet gepakt worden. Hij zoekt de beste kans, of een gelegenheid en een huis waar hij of zij makkelijk binnen kan komen. Beveilig je huis goed en sluit altijd alle ramen en deuren. In 5 minuten tijd kan een inbreker een hoop schade aanrichten en veel spullen stelen.

Lees ook:

behoorlijke

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen