112

Herinneringsplaatjes van bankjes bij Oude Kerk Oosterbeek gestolen

Drie herinneringsplaatjes die bevestigd waren op de houten bankjes die achter de Oude Kerk in Oosterbeek staan zijn verdwenen. Een vierde is iets verbogen maar zit er nog op.

De bankjes staat precies achter de kerk, de vierde naast de kerk, wel zichtbaar vanaf de voorkant.

Arnhem veteranen

De melding dat de plaatjes zouden zijn verdwenen komt van de president van de Arnhem Veterans Club. Ter plekke bleek dat er inderdaad drie plaatjes zijn verdwenen en een vierde heeft men vermoedelijk geprobeerd ook mee te nemen.

Deze zit echter vast met zes popnagels, moeilijker los te maken dan de andere drie die met vier schroeven vastzaten.

Schenkingen

De bankjes zijn geschonken aan Oosterbeek. Door veteranen en door familie van militairen die hier hebben gevochten. Dat geldt tenminste voor het bankje waar een herdenkingsplaat voor Leslie Jack Plummer op zat (zie foto boven).

Wat er precies voor een plaatje op de andere twee banken stond, is tot dusver niet bekend, er zijn geen foto’s van te vinden.

Iemand die dat wel heeft, mag ze doorsturen naar [email protected] zodat we die er ook bij kunnen zetten. Door wie deze bankjes geschonken zijn is niet bekend.

Wroeging

De politie was nog niet op de hoogte van de diefstal. Naar aanleiding van onze bevindingen heeft men de gemeente ingeschakeld om te zien van wie deze bankjes nu eigenlijk zijn.

Mocht degene die deze plaatjes er heeft afgehaald wroeging krijgen, dan is dat te herstellen en kunnen ze opgestuurd worden naar Postbus 10, 6860AA in Oosterbeek.