112

Vlam in de pan op de van Gelderstraat in Renkum

Foto: Renkum Nieuws

Een bewoonster van de Gelderstraat in Renkum ontdekte, mede door haar onrustige kat terwijl ze in de woonkamer was, dat er brand woedde in de keuken.

De hulpdiensten werden rond 12:30 ingeschakeld; een klassiek geval van vlam in de pan en poging tot zelf blussen met water, volgens de bevelvoerder.

Lichtgewond

De bewoonster raakte gewond aan haar hand, ze is nagekeken door een ambulancemedewerker. De brandweer heeft de brand geblust, ook de afzuigkap stond in brand maar het bleef gelukkig beperkt in de keuken. De brandweer heeft het afzuigkanaal verder gecontroleerd, in de keuken moesten ze een deel afbreken en het plafond is zwartgeblakerd. De woning is geventileerd en heeft, buiten de keuken, verder geen schade.

De vrouw was in de woonkamer toen de brand ontstond en had in de eerste instantie niets in de gaten, maar mede doordat haar kat onrustig werd, nam ze een kijkje in de keuken en schrok zich rot van de vlammen die uit de afzuigkap sloegen. Met water probeerde ze dit te blussen waarbij zij gewond raakte aan haar hand, ze is voor verdere behandeling naar de huisarts.

Vivare en Salvage zijn ingeschakeld om de bewoners verder te helpen

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

0