112

Man uit Renkum aangehouden bij vondst drugslab in Drente

Foto: Ramon Vascondellos-flickr

Nadat woensdagochtend door de politie een drugslab werd aangetroffen in een schuur bij een boerderij aan de Noordzijde in Odoornerveen, Drente zijn er drie verdachten aangehouden.

Dat maakt de politie vandaag bekend. Naast een 56-jarige man uit Renkum zijn een 42-jarige man uit Wageningen en een 30-jarige man uit Arnhem aangehouden.

Synthetisch drugslab

Dankzij binnengekomen informatie is de politie het drugslab op het spoor gekomen. In een schuur achter de woning werd het laboratorium aangetroffen. Het lab was bedoeld voor de productie van synthetische drugs. Het drugslab wordt met ondersteuning van het LFO (Landelijke Faciliteit Ondersteuning Ontmantelen) en LTFO (Landelijk Team Forensische Opsporing) verder onderzocht en geruimd.

Overal

Drugslabs kunnen zich overal bevinden; op het platteland of in de grote stad, in boerenschuren, woonhuizen, garageboxen of in flatgebouwen. De politie neemt informatie en tips over mogelijke drugslabs altijd hoog op. De productie van drugs kan gevaarlijk zijn voor de omgeving.

Bovendien worden afvalstoffen vaak illegaal gedumpt, waardoor er schade aan het milieu kan ontstaan. Ook het opruimen van vaten met drugsafval kost de maatschappij veel geld. Vermoed je een drugslab? Bel dan de politie via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000.

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden