112

Heelsumse Marcel helpt overvallers juwelier Amersfoort te stoppen

Foto: Ramon Vascondellos-flickr

Dinsdagochtend, iets na 11:00 uur werd een juwelier in Amersfoort overvallen door 2 daders. Toen zij er vandoor wilden gaan grepen omstanders in.

Eén overvaller werd van zijn motor afgetrokken en de ander met een houten balk tegen de grond gemaaid.

Voorhamer

De overvallers arriveren met de motor en met een voorhamer proberen ze het winkelraam kapot te slaan, als dat mislukt komen de juwelier en zijn zoon naar buiten. Ook andere omstanders komen in beweging. de 46- jarige Marcel uit Heelsum is iets verderop met twee collega’s aan het werk en ze hebben meteen in de gaten wat er aan de hand is.

Eén overvaller wordt van de motor afgetrokken maar de ander ontsnapt. Marcel, die een houten balk vlakbij hem heeft staan, bedenkt zich geen moment en maait de overvaller neer met een welgemikte klap tegen zijn schenen. Hoewel hij neergaat, stond hij ook weer op. Met vijf/zes man hebben ze hem vast kunnen houden tot de politie arriveerde.

Video

De politie hebben de twee daders kunnen aanhouden, op de stoep werd nog een pistool aangetroffen. Twee omstanders liepen verwondingen op, maar ook de overvallers. Eén van hen zou zijn arm gebroken hebben.

Marcel doet zijn verhaal in de Telegraaf, lees hier. Vanuit een verdieping boven de juwelier is de overmeestering van de overvallers gefilmd. Bekijk hier het filmpje op Dumpert

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden