112

Fotoserie: hoe je een auto uit de Nederrijn bij Doorwerth haalt

Zaterdag tegen de middag was er een auto terecht gekomen in het water van de Nederrijn bij de stuw bij Doorwerth. De onfortuinlijke man had naast zijn auto gestaan toe die weggleed.

Hij heeft nog geprobeerd die te stoppen maar er was geen houden meer aan. Fotograaf Karel Noy maakte deze fotoserie van de werkzaamheden om de auto weer boven water te kunnen halen.

Op de kop

Hoewel de auto te water reed, was de auto in het water gekeerd en stak met een half wiel nog boven het water uit. Een berger, een duikteam en Rijkswaterstaat kwamen ter plaatse, die laatste met een boot én een drone. Daarmeee werd de situatie vanuit de lucht goed in beeld gebracht waarna een duiker te water ging om sjorbanden aan de auto vast te maken.

De auto moest eerst gedraaid worden voor hij op de berger getrokken kon worden maar dat bleek geen probleem voor deze hulptroepen.

Waarom de auto te water is geraakt is niet helemaal duidelijk, in media vertelt de bestuurder dat hij iets hoorde knappen en dat de auto én op de handrem, én in de versnelling stond.

(klik op de bovenste foto om de rest van de serie te zien)

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden